Skuteczność hamowania 2107

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
1. Jak duzy wplyw na skutecznosc hamowania ma/moze miec zalozenie cylinderkow bez samoregulatorow do szczek takze bez samoregulatorow?
2. A jak duzy maja wyrobione rozpieraki szczek? W sensie ze pomiedzy szczekami maja kilkumilimetrowy luz.
3. Odlaczenie linki recznego od jednego kola?

Czy ktorys z tych punktow moze powodowac sprawnosc tylnych hamlcow rowna 0%?

Odlaczenie linki recznego moze wplynac zerowym hamowaniem- z tylu - ja to przerabialem - mialem wymienioina linke, nie naciagnieta i jaja z tylnymi hamulcami- naciagnolem linke recznego i - skutecznosc hamulcow (kompletu) wzrosla o jakies 30 procent bym powiedzial, i skonczylo sie nurkowanie auta przy hamowaniu.
Co do reszty to sie nei wypowiadam, - a hamulce prami zawsze wszystko, bo jak z jednej strony zdejmiesz linke to moze sie zle skonczyc i tanczeniem w poslizgu(baczek) podczas hamowania.

Wymienilem rozpieraki i linke recznego, hamulce odzyly Pojezdze troche i zobacze co z tymi cylinderkami.

Polecam Delphi. Odradzam skorpiona

Cytat:
2008-08-22 17:39:24, blaze1 pisze:
1. Jak duzy wplyw na skutecznosc hamowania ma/moze miec zalozenie cylinderkow bez samoregulatorow do szczek takze bez samoregulatorow? 2. A jak duzy maja wyrobione rozpieraki szczek? W sensie ze pomiedzy szczekami maja kilkumilimetrowy luz. 3. Odlaczenie linki recznego od jednego kola? Czy ktorys z tych punktow moze powodowac sprawnosc tylnych hamlcow rowna 0%?

Punkt pierwszy - Tak.
W połączeniu z pozostałymi - Tak na 100%.

Znalazlem wreszcie chwile czasu i zalozylem cylinderki z samoregulatorami od 2105 Lucasa/TRW. Co prawda po załozeniu recznego na cylinderkach bez samoregulatorow dalo sie porzadnie zahamowac, jednak tylko gdy pedal hamulca juz byl prawie w podlodze. Po wymianie pedal sie nie zapada i o wiele lepiej sie hamuje.

Nie wiem tylko dlaczego w kazdym sklepie zamawiajac cylinderki do 2107 88r. daja zawsze te bez samoregulatorow.

Ja tydzien temu tez zmieniałem cylinderki (firma SAMKO). Jak zauważyłem te bez samoregulatorów miały napisane na opakowaniu ze sa do 2107. Natomiast te z samoregulatorami ze do Samary

to jest obraza

http://www.v10.pl/Lada,2107,jakosc,tradycja,bezpieczenstwo,13002.html

a to porazka

http://www.englishrussia.com/?p=722

[ wiadomość edytowana przez: morphio dnia 2008-09-09 05:12:54 ]