Przewód układu wpomagania kierownicy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam
mam nieszczelny przewód wysokiego ciśnienia w układzie wspomagania. przerdzewiał przy chłodnicy na dole i cieknie. na razie nieznacznie. ale tam jest bardzo wysokie ciśnienie i nie wiadomo co może się wydarzyć nagle.
- czy taki stalowy przewód mozna jako całość gdzies dokupić jako normalna czesc zamienną
- jesli nie to czy mozna dorabiac a jesli tak to gdzie w Warszawie i okolicach (jestem z Konstancina)
- ewentualnie czy da sie to naprawic "domowym" sposobem?
- i wszelkie inne sugestie
moze ktos mial podobny problem. z góry dzieki za rady

-kupisz bez problemu w kazdej hurtowni z czesciami

- naprawisz domowym sposobem jeśli pokleisz go taśmą odrutujesz ściśniesz klipsami a na koniec zalejesz 7 tubkami silikonu i opleciesz lepki jeszcze silikon metalowa siatką.

- a jeśli chodzi o dorobienie to musisz poszukać emeryta w twojej gminie który dorabia gdzieś na boku bo mu emeryturka nie starcza

- inne sugestie są następujące :
kup se muła , jak zapewne wiesz muł nie posiada przewodów chłodzenia które mogą ulec uszkodzeniu .. poza tym jest 4x4 i ma niezależne 4 wachaczowe zawieszenie.

opcje która jest dla ciebie najdogodniejsza wybierz sam

właśnie z tym kupnem w każdej hurtowni to nie byłbym taki pewny.
a odpowiedż którą mi dałeś jest niestety typowa dla tego forum.
kiedys jeszcze mozna bylo sie czegoś dowiedziec rzeczowo i na temat, ale ostatnio tylko ironia i drwiny a żadnych konkretów. zaraz wątek z przewodu wspomagania powoli, powoli "zboczy" i pod koniec bedzie o np. podświetleniu tylnej tablicy rejestracyjnej.

Cytat:
2008-08-21 17:46:39, aras519 pisze:
właśnie z tym kupnem w każdej hurtowni to nie byłbym taki pewny. a odpowiedż którą mi dałeś jest niestety typowa dla tego forum. kiedys jeszcze mozna bylo sie czegoś dowiedziec rzeczowo i na temat, ale ostatnio tylko ironia i drwiny a żadnych konkretów. zaraz wątek z przewodu wspomagania powoli, powoli "zboczy" i pod koniec bedzie o np. podświetleniu tylnej tablicy rejestracyjnej.

zawsze tak jest jak ktos tworzy wątek który nie miałby sensu istnienia jesli wczesniej użyło by się google.pl
albo zobaczyłoczy wyszukiwarka na forum wciaz działa

pozatym jak chcesz wpadac na pomysł "domowego łatania gumowego węża?

bezsens i taka tez odpowiedz

po pierwsze przewód nie jest gumowy tylko stalowy; nie widziałem jeszcze rdzewiejącej gumy

po drugie jak znajdziesz w wyszukiwarce cos na ten temat to poprosze o link, bo ja nie znalazłem; jest o płynie do wspomagania i o pompie wspomagania

tzn. jest jeden wątek w którym są trzy posty ale nie odpowiada na moje watpliwości

Obiektywnie rzecz ujmując ...to Grenberga trochę poniosło bo mógł nie pisać tego czy owego. Mógł napisać, że ...taki przewód ciśnieniowy dostanie się kupić w ....każdej porządnej hurtowni Daewoo (Podaje się numer katalogowy interesującego elementu i załatwiają - albo z centrali w Warszawie albo ściągają z Korei).

Jesteś na "uprzywilejowanej pozycji" bo w Warszawie jest Centrala zaopatrzenia wszystkich regionalnych hurtowni Daewoo na Polskę i ...nie tracisz czasu na sprowadzenie części - wszystko na miejscu jest(...)

W innych przypadkowych hurtowniach ...to na bank nie będą mieli akurat takiego, bo niby czemu mają mieć....

A Tobie kol. aras się dziwie, że wogóle dopuszczasz możliwość naprawy węża lub zakupu "byle gdzie"

...Węże hamulcowe też byś drutował ?

Jak nie będą mieli (w co watpię) to w ostateczności pomyślimy co zrobić... może skombinuje się dłuższy wąż i ew. dognie się rurki w jakąś stronę.... a nie z urzedu bez zrobienia rozpoznania rynku ...szukać druciarzy do naprawy starego

WIARA - jak ktoś ma katalog części to niech poda arasowi numer katalogowy tego węża.... niech dzwoni...

A tak wogóle ,na szybko-np na trasie można to załatać.Jeśli otworek jest niewieli wystarczy kawałek gumy np z odmy i ścisk skręcany.Na jakiś krótki czas styknie napewno.

jest na Kotsisa, kosztuje 250zł strasznie dużo

to zmienia postać rzeczy...

Wrzuć temat do działu kupno-sprzedaż ...albo popytaj tych co pokasowali samochody... z pewnością coś da się skombinować.

kupiłem ten przewód.
z jednej strony przy chłodnicy elegancko odkręciłem a z drugiej przy zbiorniczku płynu do spryskiwaczy nie da rady. śruba się obrobiła i nic.