MotoNews.pl
6 Zegary z Pumy do MK6 - ktos sie zna na kabelkach? :) (218372/45) - PT

Zegary z Pumy do MK6 - ktos sie zna na kabelkach? :)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktos sie orientuje na temat kabelkow we wtyczce od licznika MK6 - ktory za co odpowiada? jakis schemat, zdjecie, cokolwiek

trzeba te kabelki z MK6 podlaczyc do tej wtyczki

Widze ze ruch w temacie duzy...D
Dobra, wiem juz ze w kostce w mk6 piny wygladaja nastepujaco:

1-cisnienie oleju
2-ładowanie
3-temperatura
4-poziom paliwa
5-masa
6-zasilanie
7-ABS
8-reczny
9-poducha
10-obrotek
11-masa
12-długie
13-podswietlenie tarcz
14-kirunek
15-kierunek

Drugie pytanie, majac wtyczke z pumy, wiem ktory pin do czego, tylko ze problem polega na tym ze mam ksotke z ucietymi kabelkami - w jaki sposob dojsc ktory kabel wchodzi w ktory pin?

ps. niech ktos przeniesie temat do Pytania i odpowiedzi, bo chyba omylkowo nie w tym dziale mi weszlo

jezeli masz miernik, ktory sprawdza przejscie to miernikiem po koleji kazdy kabelek i sobie zapisywac... ew. sposob na bateryjke i zaroweczke itp. ogolnie zasada taka sama

Cytat:
2008-08-26 20:21:56, 7uk3r0n1n pisze:
jezeli masz miernik, ktory sprawdza przejscie to miernikiem po koleji kazdy kabelek i sobie zapisywac... ew. sposob na bateryjke i zaroweczke itp. ogolnie zasada taka sama

No fakt...

skoro masz licznik i kostki to podalacz kostki do licznika poobieraj z koszulek kazdy kabelek znajdz mase zazwyczaj czarny albo brazowy kabelek podlacz do - akumulatora albo prostownika 12V i + do kazdego kabelka po kolei dotykaj i sprawdzaj co sie zaswieci na liczniku po dotkniecu do jakiego kabelka i bedziesz wszystko wiedzial ja tak robilem jak podlaczalem zegary z mk7 do mk6 tylko ze jeszcze kompletu nie podlaczylem i nie mam kilku wskaznikowale to kwestia czasu

A czy przypadkiem Puma nie miala zegarow identycznych jak MK7 < 00 i Fiesta 96-99?

Cytat:
2008-08-26 21:31:08, ndaniel80 pisze:
A czy przypadkiem Puma nie miala zegarow identycznych jak MK7 < 00 i Fiesta 96-99?

Kabelki juz podlaczone, lampki sie swieca, obrotomierz dziala
Jeszcze jednak nie dziala wsio jak trzeba, bo np. nie wiem dlaczego nie ma podswietlenia zegarow, i nie dziala guzik funkcyjny, ale generalnie mysle ze sie uda ten przeszczep do mk6

a wskaznik paliwa jest ok? czy odwrotny ??

Cytat:
2008-08-28 22:19:29, zenq pisze:
a wskaznik paliwa jest ok? czy odwrotny ??

odwrotny chwilowo