MotoNews.pl

Fiat palio z instalacją lovato przestał działać na gazie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Mam fiata palio 1.4 z instalacja gazowa lovato loveco. Podczas remontu zostal wymontowany zbiornik na gaz oraz odkrecony od mocowania i odlaczony od przewodow elektrycznych oraz od przewodu doprowadzajacego gaz od zbiornika parownik. Po zalozeniu zbiornika i parownika samochod gasnie zaraz po przelaczeniu na gaz;/ Nie mam pojecia co moze byc nie tak. Przy przelaczeniu slychac ten charaterystyczny trzask i prace silniczka krokowego na przewodzie od parownika do gaznika.
Ktos ma jakis pomysl co moze byc przyczyna tego gasniecia???

Przy okazji. Moze ktos dysponuje jakimis instrukcjami czy schematami do instalacji lovato?

kolego a czy odkręciliście na butli zawór co nim wychodzi gazunek na parownik ?? bo skoro była wyciągana butla twierdze ze zakręcaliście to i odłączaliście przewody jeżeli to nie to to proponuje sprawdzi przewody na elektrozaworze gazu i przy parowniku, ewentualnie jeszcze odkręcić przewód gazowy już za elektrozaworem a przed parownikiem na ostatniej złaczce żeby zobaczyć czy po przełączeniu na gaz idzie gaz na parownik, TYLKO JAK ODRĘCISZ TEN PRZEWÓD ZWRÓC GO ZA ZEWNĄTRZ AUTA BO JEŻELI JEST OK JEB*** Z NIEGO GAZ to chyba na tyle jak na razie jak by cos to odezwij sie na gg 5444198 mozę pomoge

hehe no na tyle nierozgarnięty to ja jeszcze nie jestem żeby nie odkręcić zaworu jutro właśnie mam zamiar po kolei sprawdzać dokąd najdalej dochodzi gaz. A z tym zwróceniem przewodu na zewnątrz samochodu to trochę ciężko będzie bo przewód jest dość głęboko.
Dzięki, jakby co to będę się odzywał.

wlasnie , sprawdz tak jak napisales , bo przy remoncie latwo jest zabrudzic czyms rurke i moze byc przytkana , jesli nie byla odpowiednio zabezpieczona.