Czy to przelacznik ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
siemka...mam problem w zasadzie to juznie wiem co jest...mialem moj przelacznik i w nim padlo juz praktycznie wszystko po stronie swiatel...i dzisiaj przyszedl mi nowy (uzywany)przelacznik i wszystko smiga tylko jest jeden problem nie dzialaja mi swatla mijania na nim...postojowki ok i wszystko ok ale mijania nie chodza...zarowki sa dobre na bank mam wpiety w piny wlacznik zeby wlaczac swiatla i na tym wlaczniku chodza bez problemu czyli proda dochodzi ok od skrzynki bezpiecznikow wyglada ze to wina przelacznika...czy moze byc to tez wina czego innego??moim zdaniem przelacznik po przekreceniu nie podaje pradu na swiatla ...chyba ze moze przeszkadza w tym to ze mam podlaczony ten wlacznik wczescniej przed przelacznikiem zespolonym ??

przypuszczam że jest to wina pokrętła, to jest rzecz która najczęściej się psuje - włączanie świateł następuje poprzez zetknięcie się dwóch blaszek na skutek przekręcenia pokrętła włączania świateł i pewnie jedna wyleciała z gniazda albo drucik się odlutował czy cuś

bez rozbiórki zespolonego nie da rady

naszczescie teraz mam 2 przelaczniki jeden zepsuty to w nim pomajsterkuje i zobacze co tam siedzi

Cytat:
2008-08-27 19:20:27, Bosaczek pisze:
naszczescie teraz mam 2 przelaczniki jeden zepsuty to w nim pomajsterkuje i zobacze co tam siedzi

Tylko uważaj bo ten twój stary może być w lepszym stanie niż ten nowy używany - przynajmniej w zakresie świateł mijania. Szkoda by było popsuć którykolwiek - takie coś da się zregenerować.

teraz wlasnie lezy obok mnie caly rozbebeszony i lutuje do tych blaszek nowe kabelki potem wpuszcze tam i polutuje i sie sprawdzi wszystko sie rozleciala nawet najmniejsze czasteczki ale kiedys juz mi sie tak rozlecialo i udalo sie pokladac czyli teraz tez jakos tam rade

no musze powiedziec ze poskladalem wszystko do kupy tylko teraz nie wiem jak powkladac te blaszki ale przynajmniej na nowych kablach jak sie zewze jeden z drugim to sa wszystkie swiatl tylko kierunkow brak ...ktore kable w srodku odpowiadaja za kierunki moze je tez trzeba wymienic??