Kolor stalowych felg?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
co myślicie o tym by zamiast kołpaków za 45 zeta za komplet z reala, dodac troche sportowego charakteru np malując stalaki na kolor biały czy to zły pomysł??? czekam na wasze opinie

pomysl bardzo dobry, ja w poprzednim aucie wymienilem czarne podrdzewiale na srebrne podrdzewiale i auto od razu bylo optycznie dluzsze i szybsze nie no, biale to sobie zobacz u mnie w profilu jak wygladaja, z pewnoscia lepszy pomysl i mniej w tym tandety niz w ko-u-pakach

olny czarny połysk,ale najpier wypiaskowac i proszkowo
dla przykładu
Image Hosted by ImageShack.us

hmm to zalezy jaki kolor auto ma, bo np do ciemnego niebieskiego , czerwonego i czarnego biale fele pasuja ... ale do Twojego to bym zrobil tak jak Remik pisze ewentualnie srebrne

Zazwyczaj biale pasuja do wszystkich ale to kwestia spojrzenia

no u Remika to fajnie wygląda ale nie wiem czemu ale białe robią na mnie wieksze wrażenie i jakoś bardziej mi sportowym podlatuje i racja kołpaki to wioska jutro jadę po farbe i coś pomysle

dobry kołpak nie jest zły...sa gorsze i lepsze kołpaki

dla mnie kazdy kolpak jest gorszy niz felga - jaka by nie byla, byle jednak zadbana

dla mnie pomalowana stalowka jest jak kupa jedynie jeszcze na bialo pomalowana wyglada jak ten chinski pilkarz czyli "...... jako tako"
wolalbym kupic jakies ladne fordowskie kolpaki...

Cytat:
2008-08-23 23:27:51, JarcioFordzik pisze:
dla mnie pomalowana stalowka jest jak kupa jedynie jeszcze na bialo pomalowana wyglada jak ten chinski pilkarz czyli "...... jako tako" wolalbym kupic jakies ladne fordowskie kolpaki...

Oj widze,ze w bydgoszczy jakas chora opcja na kolpaki panuje ...
Kolpakom mowimy stanowcze NIE !!!

Nie pakuj się w kołpaki, no chyba, że kupisz oryginały, bo inne odpadają na zakrętach .

Mam już 4 fele (rude nieco) i czekam na piaskowanie - zaciekawił mnie ten temat. A co byście polecali do mojego (kolor, może nawet dwu-kolor) interesuje mnie opcja tylko na zimę - kołpakom mówię NIE !!! W poprzednim miałem oryginały i też mi odpadł na zakręcie. Fakt że zimą i ostro jechałem widziałem drogę przez boczną szybę a tył jechał po zaspie, potem się okazało, że brak mi jednego kołpaka. Szukałem go bardzo długo i sprzedałem Essa na 3...

P.S.
Kupiłem felgi 6J14x41 jakie oponki na nie wcisnąć aby zachować średnicę i dobre parametry jezdne w zimie?

[ wiadomość edytowana przez: R_O_Y dnia 2008-08-24 22:59:26 ]

dla mnie istniej etylko opcja poniżej
a w zimie smigam na 185/55r14
w tym roku trzeba nowe nabyc ,ale o to sie pomartwie zamawiając stok na zime
a pomyslec ze w tamtym roku zostały mi 4 fuldy i kapłem sie jak zwrot zrobiłem.

A ja napewno wolę kołpaki niż czarne felgi.Oczywiscie jakieś ładne i najlepiej oryginalne z nowszych fordów.
A jeżeli już gołe felgi stalowe,to tylko na srebrno ew.białe.

Zdjęcie moich kołpaków na zime i powiedzcie czy z tymi kołpakami lepiej,czy z czarnymi felgami.

Cytat:
2008-08-24 22:51:25, R_O_Y pisze:
P.S. Kupiłem felgi 6J14x41 jakie oponki na nie wcisnąć aby zachować średnicę i dobre parametry jezdne w zimie? [ wiadomość edytowana przez: R_O_Y dnia 2008-08-24 22:59:26 ]

Będzie ciężko z TAKIM kołem

Cytat:
2008-08-25 01:08:56, Asior pisze:
Będzie ciężko z TAKIM kołem

Z "TAKIM" tzn. 14x41? Nie, aż takie duże to nie będzie standardowa 14"to 41 oznacza ET (jak by ktoś nie wiedział ).
A w temacie koloru to zakupiłem srebrny mat i albo zrobię całe srebrne albo środki zapodam na czarno.

Mam jeszcze takie pytanko: Ma ktoś pomysł co zrobić z zaślepkami nakrętek piasty? Zamierzam zastosować system bez kołpakowy i trochę te dekielki mnie martwią. Malować je... Może na czarno?

bezkołpakowy powiadasz. hmm przynajmniej nie zgubisz.

Mi bardzo sie podoba malowanie felg jak u Szafy,tzn czarna z czerwonym paskiem na krawedzi

ja nie dawno malowałem stalówki na czarno samochód biały zderzaki czarne hmm jak wyszło zdjęcie w moim profilu !