Przekaznik tylnego spoilera

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

Właśnie wpadłem na pomysł założenia sobie trzeciego stopu. Ponieważ widzę, że instalacja do tego już jest więc myślę, że ją wykorzystam. Niestety nie miałem fabrycznie spoilera to nie mam też przekaźnika od niego (na dole po lewej stronie przy nogach kierowcy). Jest tylko miejsce nań. I tu problem bo nie wiem jaki to ma być przekaźnik. Czy ktoś może wie co tam włożyć? Może pasuje jakiś z innego miejsca (część przekaźników jest bowiem identyczna).

zobacz numer w katalogu części albo idź do sklepu Daewoo i tam powiedzą jaki to przkaźnik. Napewno jest elektroniczny i kosztuje ok 40 zł. Ja używam go do lampy stop.

Hejaaa!

Czy to normalne, że nie mam napięcia na kosteczce w bagażniku do trzeciego "stopu"? Podłączam kontrolke, zapalam zapłon, dusze stopy...i gówno, nic! Czy do tego trzeciego stopu musi być przekaźnik i właśnie gdzie go miałbym podpiąć?

Proszę się nie nabijać, ale wszelkie prądy to dla mnie "medżik"

POZDRO.

[quote]
2003-07-31 13:47:29, feno pisze:
Witam,

Właśnie wpadłem na pomysł założenia sobie trzeciego stopu. Ponieważ widzę, że instalacja do tego już jest więc myślę, że ją wykorzystam.

To rozumiem ze ta niby instalacja to ta wtyczka na kablu miedzy tylnymi glosnikami czy gdzie ona jest?? To i ja trzasnałbym sobie 3stopa

Cytat:
2003-07-31 21:31:01, Petersen pisze:
[quote]
2003-07-31 13:47:29, feno pisze:
Witam,

Właśnie wpadłem na pomysł założenia sobie trzeciego stopu. Ponieważ widzę, że instalacja do tego już jest więc myślę, że ją wykorzystam.

To rozumiem ze ta niby instalacja to ta wtyczka na kablu miedzy tylnymi glosnikami czy gdzie ona jest?? To i ja trzasnałbym sobie 3stopa

Podobno do tego to służy. Niektórzy myśleli, że do podłączenia suba

hahahaha Zoltar rządzi

bo leci ona w kablach od audio stad mnie zmylilo, tzn chodzi mi o wiazanki kabli ofkoz

jeśli dasz 3-stop na led-ach to kiego ci przekażniki?

A za mną chodzi taki pomysł, żeby zamienić stop z pozycją. Bo pozycyjne świecą 2 żarówki z każdej strony (na błotniku i na klapie), a stop to tylko 1 (błotnik). Myslałem, żeby ta wewnętrzna to nie była pozycja tylko stop. Jak myślicie - czy:
- wg. Was jest to sensowne (2stopy/1 pozycja) zamiast (2pozycje/1 stop)
- tak można?
- instalacja wytrzyma?
- co by trzeba w instalacji ewentualnie przerobić (poza przełączeniem żarówek na klapie)?

Cytat:
jeśli dasz 3-stop na led-ach to kiego ci przekażniki?

Właśnie! Mam lampe na ledach, ale nie mam napięcia na złączu! Czy padł mi jakiś bezpiecznik (czy jest osobny bezpiecznik na trzeciego stopa?). I tu znów pytanie jak poprzednio
Cytat:
Czy to normalne, że nie mam napięcia na kosteczce w bagażniku do trzeciego "stopu"? Podłączam kontrolke, zapalam zapłon, dusze stopy...i gówno, nic!

Może ktoś odpowie?
POZDRO.

to trzeci stop podłącz do normalnego stopu led pobiera tyle prądu co nic---a czy ktoś widział 3 stop orginalny?

Trzeci stop oryginalny mam zamontowany w swoim Espero.

krzysztof l-- i jest wewnetrz na tylniej szybie rozumiem , czy spojler?

lampa STOP jest zamontowana na półce, półka posiada fabrycznie wykonane otwory w części metalowej. Montaż jest bardzo prosty.