Chlodnica pod swap.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam okazje kupic taka sam a chlodnice jak na tej aukcji chlodnica ale nie znam jej wymiarów. chiclabym spytac czy bedzie pasowała ?? wiem ze Devilmick jezdzi na polonezowskiej ale jago jakas dłuższa sie wydaje.prosze o pilna odpowiedz bo moglbym ja miec juz dzis.

co do DF'a to na pewno ktos to mial w swapie
wchodzi
ja mam z poldolota alu.....wypelnia cale wolne miejsce

tzn masz taka sama?? czy jak>>

szukaj chlodnicy bez wlewu, tylko z wlotem/wylotem plyn bedziesz sobie lal w zbiorniczek. polecam polonez caro/truck lub audi 100/200 cygaro... albo toyota camry '93 v6

tylko ta chlodnice mogemeic za 35 zl a te wymienione przez ciebie sa pewnie wiele droższe...ale dziekuje za rade zobaczymy co bedzie. mam 2 tyg na skompletowanie dokonca wsyztskiego i trzeba juz kupowac po prostu konkrety.,

ja mam chłodnice z fiata uno i nienazekam

ta za 35 zl to niezly szmelc mozna kupic ktory cieknie i ma tone kamienia w srodku. przemysl ta decyzje jeszcze raz

exactly. swapy swoje musza kosztowac, zero polsrodkow

przemyslalem - bede szukac z uno lub tych kore poleciles. moze ktos ma na forum? potrzebuje chlodnice/flansze/ucho takie swapowskie i platiki do nagrzewnicy z bisa.

Witam, rzeczywiście jeżdżę na chłodnicy polonezowskiej z trucka diesela, wczesniej miałem tą samą chłodnice którą chciałeś kupić, ale nie spisywała się najlepiej, ta którą mam w tej chwili wchodzi idealnie, tak jakby była robiona do pasa przedniego w maluchu
Nie wiem coprawda jakiego SWAPa będziesz robił, ale żeby zaoszczedzić miejsce w bagażniku możesz równie dobrze wstawić chłodnicę od CC 900 lub 1.1. wchodzi też bez problemów, wycinasz tylko dół a góre czymś zakrywasz i dalej masz z przodu bagażnik.

A ja jeszcze raz podpowiem, z enajlepsza chlodznica to z poloneza trucka z dwoma czujnikami i dwoma wiatrakami. Nie do przegrzania. Wypelnia cale miejsce kola zapasowego i wyglada jakby byla przeznaczona do tego samochodu. Czujnik na wlocie zalacza pierwszy wiatrak, a jak bedzie naprawde bardzo goraco tak, ze wiatrak nei da rady schlodzik i goracy plyn dojdzie do wylotu z chlodnicy to drugi czujnik wlaczy drugi wiatrak. Pod ten wlasnie czujnik mam podpiety u siebie wlacznikw kabinie. Jakie jeszcze zalety? Jak sie spali pierwszy wiatrak, to mozna jechac dalej - jego funkcje przejmie drugi. W przypadku posiadania chlodnicy z jednym wiatrakiem moze byc juz naprawde goraco.
A jak taka chlodnica wyglada, zdjecie tutaj

Snake ma chlodnice zalozona od SC Shumacher bez korka tak jak mowi Zoltar - ma tez chlodnice ktoa lezy w garazu od Daewoo TICO ale czy ma korek czy nie to nie wiem - wiem ze na pewno by Ci ja shandlowal - z tym ze my mamy sesje teraz . . .zagadaj do niego na gg5510573

[ wiadomość edytowana przez: stasiu dnia 2004-09-22 01:02:06 ]

dziekuje za informacje Zuraw i Stasiu - po pracy si e odezwe bo terz musze zmiatac zarobic na to...;]

niestety nikt sie nie odzywa pod podanym numerem gg;/ esja sie zaczela juz nowa;]

a jednaksie odezwal i to dzis;]

a ja dodam że z warczyburga jest niemal identyczna jak w tracku, z tym że ma 1 czujnik, cena szrotowa dobrej aluminiowej z wartburga to około 50 zł, do tego polecam 2 wiatraczki z ..... nagrzewnicy z dużego fiata ( 20 zł szt) które sa lekkie, plastikowe, i na dodatek dwubiegunowe.
w ostatnim swapie szybki bieg podpiałem pod czujnik a wolny bieg na włącznik w kabnie.
Szybki bieg załącza sie sam niezalznie czy wolny jest włączony czy też nie.

Całośc jest bardzo cicha, bardzo wydajna i nie powoduje żadnych wibracji, a co ważne tania.

Cytat:
2004-09-21 11:16:46, ZoLt4R pisze:
szukaj chlodnicy bez wlewu, tylko z wlotem/wylotem plyn bedziesz sobie lal w zbiorniczek. polecam polonez caro/truck lub audi 100/200 cygaro... albo toyota camry '93 v6

dlaczego jest lepsza chłodnica bez wlewu???

choćby po to że jedna nieszczelnośc mniej

jeszcze sie zapytam czy duza jest roznica miedzy chlodnica z poldka na wtrysku a traca??? dzis byłem swapem, w krakowie i moja chłodnica z uno nie zdaje egzaminu koniecznie musze załozyc inna aha i jeszcze jakby ktos mugł pwowiedziec ile takie chłodnice z poldków kosztuja oczywiscie mowa o uzywanych

a czy 1.6 poldek na Wtrysku bedzie dobra chlodniczka?