Kłopoty z Avensis 2,0 D4D

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ma problem z odpalaniem Avensis 2,0 D4D z 2006r. Po odpaleniu pracuje przez jakiś czas na wolnych obrotach a jazda autkiem jest możliwa tylko do 2,5 tys obr. i po pewnym czasie gaśnie i już całkowicie nie można odpalić. W serwisie stwierdzono że to wtryskiwacze (3 do wymiany). Czy jest to możliwe żeby trzy padły. Czy możecie polecić gdzie można kupić za rozsądne pieniądze nowe wtryski Denso (2360070-0R050)

Kupno nowych - diesel centrum polska w warszawie - cena 1720zł
za sztukę.
Allegro - loteria.
Dzisiaj zamawiasz jutro kurier jest u ciebie.

[ wiadomość edytowana przez: YARIS14 dnia 2008-09-02 10:16:25 ]

Jest Możliwe żeby padły 3 szt.

Tylko ciekawe czemu od razu trzy??

Cytat:
2008-09-02 12:34:08, YARIS14 pisze:
Tylko ciekawe czemu od razu trzy??

Dobra kontrola jakości w fabryce

Jezeli padly az 3 tzn ze paliwo trefne.Jakie byly liczby korekcyjne??Powodem moze byc tez zacierajaca sie pompa wysokiego cisnienia,i kiepskie masy zwlaszcza EDU

liczby korekcyjne ok 2 i na 3 wtrysku 3. Z góry dzięki za polecenie Diesel Centru Polska. Wtryski zamówiłem za 1750 brutto (w Mabi 2100).

Jak można sprawdzić tą pompę wysokiego ciśnienia (jaki koszt ew naprawy) a co to jest EDU

Jeśli chodzi o pompę to kasiorki to troszkę kosztuje.

Cytat:
2008-09-03 14:14:19, banko pisze:
liczby korekcyjne ok 2 i na 3 wtrysku 3. Z góry dzięki za polecenie Diesel Centru Polska. Wtryski zamówiłem za 1750 brutto (w Mabi 2100).

Jak masz korekcje w okolicy 2 i wiecej to wtryski do wymiany ,ale brak kompresji i zle paliwo rowniez potrafi wywindowac korekcje w gore.

witam ja mam DUŻY problem z Sorento też nie mogę zapalić a jak zapalę tym auto startem to po kilku kilometrach gaśnie podczas jazdy podobno za małe ciśnienie na pompie paliwa czy może ktoś mógłby mi coś podpowiedzieć ewentualnie gdzie oprócz można ją zregenerować ? z góry dzięki