| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
gladiator TOYOTA ZS/ZPL | 2008-07-28 14:30:23 Witam
Sprawa dotyczy złego montażu LPG i spychologii Pana z serwisu LPG. który twierdzi ze jest OK. Ale nie jest bo ciągle mam problemy, wpierw z obrotami na wolnym później czyli ostatnio strzelani już 4 filtry wymieniłem i ostatnio strzelił. Co mam zrobić ? po pierwsze za duża odległość silnika krokowego od reduktora !!! Po drugie przewód z pokrywy zaworów który szedł do przepustnicy został skierowany do miksera ??!! Ale po co ?? A dziura w przepustnicy zaślepiona !!! Koledzy co z takim fantem? Nie mam już siły z tym kolesiem który zakładał i na wszystkie moje pytania odpowiada że jest OK że tak może być itp...Pokręci niby po ściemnia że OK a problemy wracają. Fotki przed instalką i po, zwróćcie uwagę na przewód od pokrywy zaworów oraz cale źle wykonane LPG. POMOCY
|
gladiator TOYOTA ZS/ZPL | 2008-07-30 14:50:43 dzieki za odpowiedz wszystkim |
gladiator TOYOTA ZS/ZPL | 2008-08-01 18:15:57 Witam dzięki świece i przewody mam OK.
możesz napisać cos wiecej o tak zrobionej instalce jak moja ? Bo ciągle z nią coś nie tak a te strzały to jak zniwelować usunąć lub jak postępować- jeździć z taką LPG ? |
gladiator TOYOTA ZS/ZPL | 2008-08-04 18:49:56
czyli co zrobić z takimi średnicami ? wymienić mikser ? bo już proponowali mi odłączenie tego jednego przewodu z miksera ten co idzie do odmy ?! a odmę poprowadzić tak jak była oryginalnie do przepustnicy gdzie koleś zaślepił ?! |
gladiator TOYOTA ZS/ZPL | 2008-08-08 20:42:09 Nowy hit znaleziony przez kolege:
http://obrazki.elektroda.net/43_1218217107.jpg Elektrozawór do góry nogami |
holland2 opel vectra B Dębica | 2008-08-08 21:25:28 ooooooooo....faktycznie..... może jeszcze kierunek przepływu pomieszali... sprawdź strzałkę na elektrozaworze...
a wogóle to gdzie tak montują????????? |
gladiator TOYOTA ZS/ZPL | 2008-08-09 08:43:23 W Szczecinie na Zielonogórskiej firma AGADAMPOL, przedstawiciel BRC i Czakram Polska |
gladiator TOYOTA ZS/ZPL | 2008-08-10 18:49:16 dzięki też tego sobie życzę i mojej rodzince
mam już instrukcje do justa, program, jak programować, tylko kabla do komputera brakuje |
gladiator TOYOTA ZS/ZPL | 2008-08-19 20:06:33 Więc tak zanim chciałem cokolwiek robić oddałem auto do instalatora.
Po całym dniu NIC nie zrobił a pogorszył !!! Wpierw tłumaczył się że coś nie tak z katalizatorem później że źle ustawiony zapłon itp... Więc tłumacze ze z autem jest OK i to LPG, a on ze nie ze LPG jest OK, wiec dlaczego strzela ??? Pan nie wie. mowie skoro jest problem z elektryka auta ale jaki ??? Bo świece OK przewody OK, nie wie ale się dowie !!! Bedzie brał konsultacje z serwisem czakram :|:|:|:|:|:| nie rozumiem czegoś, zakłada LPG 5 lat i nie wie co jest że strzela, ciągle znajduje wytłumaczenie i głupie odpowiedzi, znalazł czas dopiero za 2 tygodnie bo teraz wyjeżdża a ja muszę jeździć na Benzynie gdyż w trakcie ustawiania LPG strzelało jemu mocno i z tego co się zorientowałem rozwalił centralkę :| ??? Powiedziałem ze jak za 2 tygodnie auta NIE zrobi niech zabiera LPG i oddaje pieniądze, mam dość nerwów i kasy w błoto !!! Jak mówiłem żeby zmienił przewody dał krzywkę i odwrócił elektrozawór to upiera się ze jest najmądrzejszy i to co pisałem wyżej nie ma nic do rzeczy i on NIE chce słuchać takich bzdur bo wie co robi ??? Heh ale teraz wychodzi ze to NIE katalizator nie zapłon a elektryka lecz wcześniej coś z powietrzem aha gadał coś o skarpecie, więc na koniec wyją bezpiecznik i muszę jeździć na benzynie gdyż bierze LPG i paliwo !!?? :|:| MASAKRA KOLEDZY MASAKRA. Ręce rozkładam i NIE wiem co dalej, hymmm okaże się za 2 tygodnie a może ktoś ma POMYSŁ ? Pozdrawiam |
gladiator TOYOTA ZS/ZPL | 2008-09-02 11:50:41 bylem dzis u fachmana umowilem sie i bedzie robil LPG.
Ale dziwne ze chce sprawdzac cisnienie na cylindrach czy to ma sens ?? Jak sie ma LPG i strzelanie do cisnienia na cylindrach ? |
mariusz774 Fotografia ślubna w ... gdynia | 2008-09-02 20:22:41
proponuje najpierw żebyś sprawdził czy silnik nie łapie lewego powietrza w dolot(to jest b.ważne).... niewiem jakie masz świece i przewody W.N.,ale u mnie w fordzie do lpg muszą być tylko orginały, bo też nieżle strzela. ...napisz jak sobie poradzisz,jestem ciekawy co jest przyczyną tych strzałów. ja mam tą instalacje i jest ok. |
gladiator TOYOTA ZS/ZPL | 2008-09-05 13:57:53 Ludzie POMOCY
Co mam zrobić z człowiekiem który uważa się za specjalistę LPG zakładając 5 lat i nie potrafiącym znaleźć problemu z moim problemem oraz nie wiedza jak to usunąć ? już bram mi nerwów i straconego czasu. On twierdzi ze założył OK a silnik jest BE i ciągle wymyśla inny powód strzelania LPG !!!! Poradźcie co z takim człowiekiem ? |