Tylnie zaciski w DF z 1970r

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,zwracam sie z prosbą o pomoc mam problem z dokupieniem uszczelniaczy do tylnich zacisków hamulcowych do DF z1970 r.moze ktos wie od czego mozna je dopasowac, tłoczki sa mniejsze od tych zaciskow z poloneza lub pózniejszego DF ,a może można załozyc te normalne zaciski i czy rozstaw śrób strzemiona(ten żeliwny elemęt w który wchodzi zacisk, ja mam metalowy) jest taki sam aby mozna było je przykrecic do mostu, Z góry dziękuje za pomoc,i pozdrawiam wszystkich miłosników FSO.

mozna zastosowac zaciski z nowszego kanta - pasuja bez wymiany jażm,
mozna tez od jakiegos uno czy czegos dokupic gumki - kwestia znalezienia w katalogu

w warszawie jest firma carix (adres w internecie), ktora miala pol roku temu dostepne gumeczki - trzeba przyniesc stare i cos dobiora.

btw zaciski z FSO czy wloski FIAT

Cytat:
2008-11-12 10:13:01, Rys1977 pisze:
w warszawie jest firma carix (adres w internecie), ktora miala pol roku temu dostepne gumeczki - trzeba przyniesc stare i cos dobiora. btw zaciski z FSO czy wloski FIAT

Dięki za pomoc ,carix na stronie internetowej wygląda obiecująco i musze tam zajrzec,a zaciski w moim 125p maja logo FSO ale średnica tłoczka jest mniejsza i stad mój problem

Cytat:
2008-11-11 22:51:29, nikusss pisze:
mozna zastosowac zaciski z nowszego kanta - pasuja bez wymiany jażm, mozna tez od jakiegos uno czy czegos dokupic gumki - kwestia znalezienia w katalogu

Dzięki za rade,uszczelniaczy bedę szukał w carix-ie a swoja drogą kupie zaciski nowszego typu