Jazda na swiatłach

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
co myslicie o jazdzie na swiatłach przez cały rok??
osobiscie uwazam ze powinno sie wprowadzic nakaz jazdy cały rok z wlaczonymi swiatłami nawet w dzien kiedy swieci słonce samochód jadacy wzdłuz drogi z drzewami jest mało widoczny a jezeli jedzie na swiatłach szybciej zuca sie w oczy.
wczoraj jechałem do zakopanego i z powrotem i stwierdzam ze ludzie naprawde niemaja wyobrazni chmury prawie mrok i co 3 samochód na swiatłach zgroza!!!!!!

ja jeżdżę na światłach przez cały rok, i parę razy niestety (debilizm na drogach) miałem okazję się przekonać że dobrze robię....

jak jeżdzę rajdówką to uzywam ich tylko wtedy kiedy ich potrzebuję, poprostu nie mam zamiaru znowu gasić instalacji elektrycznej, a jak jeżdze cywilem to oczywiście ze na światłach 24 na h

ja w miescie jak jest mocne slonce to raczej swiatel nie uzywam no a jak jade na trasie to swiatla obowiazkowo caly czas
wkurzaja mnie ludzie ktorzy nawet jak jest juz ciemno i latarnie sa wlaczone na ulicy to jezdza bez juz 2 razy bym sie w takich wpakowal przy zmienianiu pasa normalnie poj....ance

ja nie używam świateł tylko w słoneczny dzień natomiast wystarczy ze sie troche zachmurzy i odrazu właczam

a co do debili to spotkalem kilku takich jak ostatnio wybarałem sie na przejażczke. Deszcz lał tak ze wycieraczki ledwo nadążały a wieśniki bez świateł jeżdili tyko mieć rury z produ i roz.....ć wszystkich