Odłączający się licznik podczas jazdy.Proszę o pomoc

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Podczas jazdy z różną częstotliwośćią opadają wszystkie wskazówki zegarów.świeci tylko podświetlenie tablicy.Nieraz trwa to kilka sekund nieraz dłużej.Poradzcie proszę czy coś się da z tym zrobić.e36 318i

Szybkościomierz i obrotomierz funkcjonuja poprzez elektronikę. Więc prawdopodobnie któraś z dwóch wtyczek za zestawem wskaźników się wysuwa(są tam takie zabezpieczenia) może one się połamały i wtyczki nie maja dobrego łaczenia. Rada jest prosta wyjmij tablicę wskaźników i sprawdź połaczenia.

Dzięki.Spróbuję.Czy one są za zegarami.Jak mniej więcej się do nich dobrać?

Sa dokładnie za zrgarami.
Musisz odkręcić 2 maleńke śrubki u góry wskaźników, a potem delikatnie wysuwać je do siebie. Jak coś będzie trzymać to nic na siłę, sprawdź dokładniej czy przypadkiem nie ma jakiś dodatkowych śrubek. Jak juz bedziesz miał je na wierzchu to wystarczy odpiąć wtyczki i po kłopocie. Sprawdź też połaczenia wewnątrz wskaźnika Wszystkie wskaźniki są mocowane na takie grubsze "bolce" może któryś z nich traci połaczenie podczas jazdy.

ODSWIEZAM:
auto : BMW 320 8v e30 silnik m20b20
moj problem polega na falowaniu wskazwki licznika kmh przy popuszczaniu pedau gazu podczas jazdy i po puszczeniu pedau cakiem opada do zera. po wcisnieciu pedau gazu znw dochodzi do wartosci predkosci z ktora sie jedzie.

wtyczki sprawdzone,
CO TO MOZE BYC???

ps: nie mam polskich znakow na komputerze na ktorym pisze wiec z gory przepraszam

Nikt nie mial podobnego problemu? no to moze ktos mi podpowie do jakiego czujnika jest podlaczony licznik w silniku 320 M20B20?

Czujnik jest w moście. Dziwny objaw. Szybkościomierz nie ma raczej związku z pedałem gazu.

heh... mam tak samo w Volvo 480, z tym ze licznik idzie do gory po dodaniu gazu, niczym obrotomierz

-----------------
http://plepleple.pl