Jaki tlumik koncowy do rs-a?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam.wkrotce bede robil przelotowke w autku i takie moje pytanie...jaki koncowy tlumik byscie zaproponowali zeby nie ryczalo za mocno..

a kurcze seryjny... PRZELOT = RYK

ja mam tłumik Sebring'a i jestem zadowolony no tyle, że w 1,6, a nie RS i bez przelotówy

dedykowany dobrego producenta. ja z doświadczenia mogę polecic Supersprinta

nie wazne co bedzie na koncu ryk i tak bedzie;/ lepiej zostaw srodkowy, wywal kata jak bardzo chcesz i na koncu jakis fajny ulterek albo cuś, no chyba ze masz fundusze to wywal kata zostaw srodkowy i tak jak mowi VinCe na koncu jakis dedykowany

w rst był tylko wielki końcowy wsadzony i wcale nie było głosno z przelotem
tylko przy puszczaniu gazu prykał sobie
tak to pełen relax
wiec co kolwiek byś nie założył bedzie ok
byle nie zamały

Cytat:
2008-09-08 20:31:52, arekturbo pisze:
w rst był tylko wielki końcowy wsadzony i wcale nie było głosno z przelotem tylko przy puszczaniu gazu prykał sobie tak to pełen relax wiec co kolwiek byś nie założył bedzie ok byle nie zamały

ale rst byl na turbinie, nie wiem czy dobrze kojarze ale chyba gdzies czytalem ze w autach na turbinie zrobienie przelotu nie zwieksza znacznie glosnosci

hmm....sam juz nie wiem.. bylem zdecydowany na calkowity przelot ale chyba najpierw wywale kata bo sie posypal i zobacze jak bedzie..dzieki za pomoc panowie

Wolfa

Cytat:
2008-09-08 20:37:16, sim_on pisze:
ale rst byl na turbinie, nie wiem czy dobrze kojarze ale chyba gdzies czytalem ze w autach na turbinie zrobienie przelotu nie zwieksza znacznie glosnosci

Bo Turbina działa trochę jak tłumik. Ogólnie w Turbo nic specjalnego się nie dzieje jak jest przelot. W wolnossaku źle dobrany przelot potrafi dużo zepsuć.

Przy 1.8 bez kata i na seryjnym końcowym tłumiku ryczy aż miło

Cytat:
2008-09-08 20:17:58, VinCe pisze:
dedykowany dobrego producenta. ja z doświadczenia mogę polecic Supersprinta

zdecydowanie TAK !