Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
luquas Toyota Carina Krakow | 2008-09-07 22:08:07 Dzięki Bigelektron za odpowiedź!
Mam pytanie - ten model jest bez katalizatora więc o jakiej sondzie myślisz? 1.6 16V rocznik 1989. Nie wiem za bardzo co to jest bezpiecznik EFI - zalaczam schemat instalacji oraz foto bezpiecznika, który sie przepala. Nie jestem pewien czy pod ten bezpiecznik jest podpięta pompa paliwa - proszę spójrz na schemat - wydaje mi sie że tam jest tylko układ zapłonowy. A czy może to być jakiś problem z cewką wysokiego napięcia bądz rozdzielaczem? Poza tym w aucie zamontowany jest jakis stary alarm którego nie używam i do niego idą kable spod rozdzielacza więc też muszę to przetestować. Z góry dzięki za każdą pomoc! Schemat bezpieczników w załączniku ![]() |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2008-09-07 22:44:57
Dobra to jest bezpiecznik glowny ,przeslij ta druga czesc schematu ktorej tutaj nie widac to zobaczymy co na tym bezpieczniku wisi |
luquas Toyota Carina Krakow | 2008-09-08 01:31:58 Te dwa schematy moga byc pomocne. Dzieki z góry! ![]() |
luquas Toyota Carina Krakow | 2008-09-08 17:35:18 Bigelektron,
pompa odpada bo jest mechaniczna, przyczepiona do silnika (to jest silnik gaznikowy) Usunąłem stary alarm ktory byl po chamsku podpiety pod układ zapłonowy - zobaczymy co się będzie działo. Ale sugestie zawsze mile widziane ![]() |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2008-09-09 00:57:06
No to chyba ci nie pomoge Carine 2 tylko raz w zyciu widzialem i to z daleka ![]() Tak czy owak brakuje na tym schemacie polaczen od stacyjki IG2 ST2 i dalej nie wiadomo o co chodzi. |
Kafi TOYOTA SPEC Mazowieckie | 2008-09-09 06:29:47 A Nie cudowałeś nic z zarówkami świateł mijania ?? |
luquas Toyota Carina Krakow | 2008-09-09 14:32:29 Kafi - nic nie robiłem ze światłami a one poza tym one wisza na odzielnym bezpieczniku i nadal świecą bez zarzutu ![]() Bigelektron - niestety nie ma na schamatach elektrycznych stacyjki ![]() |