Lada 1500 (ruski kanciak) vs. Maluch 900ccm

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć !

Jak w temacie - jakwyglądałoby takie porównanie ?
który samochód dostałby w 4 litery ?

Przepraszam że nie podam nazwy łady - jest to po prostu odpowiednik dużego fiata z Rosji na boku ma 1500, ma prostokątne światła

Jakie ma ona osiągi ?

chyba chodzi o Łade 2107 z tego co wiem to te ładzianki lepiej chadzają od Df'ów... ale i tak pewnie maluszkiem 900ccm by ją objechał... jeśli chcesz zobaczyć kilka takich ładzianek w akcji to polecam tą stronke

[ wiadomość edytowana przez: Lunatic dnia 2003-07-27 18:02:48 ]

nie ma szans lada chyba ze ma ok 100KM

To jakie przyspieszenia ma (tak mniej wiecej) maluch 900??? niektórzy twierdza ze dobrze "porobiony" malec 650 jest szybszy niz 900... Zna ktoś odpowiedź na te pytania??? A i jeszcze jedno na jakim dystansie? 400m, do "setki", czy z pod świateł? to ciekawe...

Raczej chodzi o Waza 2103 (Lada 1500) lub Waza 21033 (Lada 1500S). TO jest wlasnei ruski odpowiednik fiata. Akurat wiem, bo kiedys, kiedys (chyba z wiek temu - w kazdym razie pod stol prosto wchodzilem) ojciec mial takiego.
Wiec z takim modelem spokojnie wygrasz. A co do osiagaow, to wszystko zalezy jaka masz skrzynke w tej 900. Ostanio bowiem zmierzylem sie z Przemkiem (wiesz Porthos o kogo chodzi) - ja na skrzynce od 700, on swoja 900 na skrzynce maluchowskiej i okazalo sie ze na starcie dostalem baty. Dopiero po rozwinieciu wiekszej predksoci zobaczyc moznabylo roznice w mocy oraz przelozeniach skrzynki biegow. Tak wiec powiedz na jakiej skrzynce ta 900 jezdzi. jesli na maluchowskiej, to spokojnie wciagniesz lewa dziurka w nosie taka ladzine, a jesli na 700 to mozecie poczatkow isc rowno lub z twoja delikatna przewaga, ktora bedziesz calyczas powiekszal.

Miałem Ładę 1500S. Już przed tuningiem silnika było to niezwykle zrwyne auto. Natomiast po tym jak zmodyfikowano mi mnóstwo rzeczy < powiększono chociażby pojemność, zamontowano inny gaźnik, splanowana i zmodyfikowano głowicę, dolot i wydech ... jeszcze podobno sporo rzeczy tam było> auto było nie do pokonania. Polecam właśnie szczególnie model 1500S. Wersja bardziej luskusowa. Naprawdę ładnie wykonane autko.

Cytat:
To jakie przyspieszenia ma (tak mniej wiecej) maluch 900??? niektórzy twierdza ze dobrze "porobiony" malec 650 jest szybszy niz 900... Zna ktoś odpowiedź na te pytania???

nikt mi nie odpowie? jak to jest: niektórzy twierdzą że dobrze "porobiony"(cokolwiek to znaczy) maluch 650 jest szybszy niż 900... jakie realnie ma to przyspieszenia? co do łady ..jeśli S to raczej zrywne autko...

we wroclawiu zaden A-grupowy maluch nie da rady przescignac 900 malucha

kiedyś /chyba na starym forum/ ktoś pokazywał fotki białego malucha gdzieś z południa 52 KM i on podobno trzepał dupska wszystkim 900 w okolicy.... wogóle, to blachy wyglądają jak z pandy

to są osłony z malucha... zobacz że po lewej stronie jest dołożona blacha żeby objąć głowicę, przy blachach Pandy nie było by takiej potrzeby..
sama głowica też nie wygląda na głowicę Pandy, bo jest zaokrąglona po prawej stronie, tak że wchodzi seryjna blacha maluchowska, przy głowicy z Pandy trzeba by ją rzeźbić

Kiedyś miałem malana 900 i ścigałem się z malanem od Kajetana Kajetanowicza (65PS) troszkę mi skopał tyłek, ale na zderzak, z tym że ja już miałem gaz w asfalcie, ale moim zdaniem żadna 650 , ani 800 (tłoki vw) nie skopie 900 , chyba żźe jest tak zrobiona jak do Rally crosu, 900 zbiera się w całym zakresie obrotów tak mniej więcej jak pożądna A Grupa od 4500 do góry.

łada 1500s stoi u mojego wójka, to jest fura jego szwagra, ma tylko pekniete koło pasowe to na zewnatrz sinika, jest poprostu piękna.... ma wiecej chromów niz duzy fiat nawert lusterka, polrostu pieknosc......

Cytat:
2003-07-27 23:12:28, Zuraw pisze:
Wiec z takim modelem spokojnie wygrasz. A co do osiagaow, to wszystko zalezy jaka masz skrzynke w tej 900. Ostanio bowiem zmierzylem sie z Przemkiem (wiesz Porthos o kogo chodzi) - ja na skrzynce od 700, on swoja 900 na skrzynce maluchowskiej i okazalo sie ze na starcie dostalem baty. Dopiero po rozwinieciu wiekszej predksoci zobaczyc moznabylo roznice w mocy oraz przelozeniach skrzynki biegow. Tak wiec powiedz na jakiej skrzynce ta 900 jezdzi.

na maluchowskiej.
Będę musial kiedyś się styknąć z wami, ale to dopiero po zrobieniu paru spraw.
Boli mnie trochę masa samochodu - mój białasek waży 690kg - czuć to wyraźnie, na szczęście ta masa nie poszła w szpachlę i bitex, a w wzmocnienia i silnik.

Masą jednak za bardzo się nie przejmuję, bo mam możliwość zrobić z tego silnika 70HP i to z seryjnych gratów - ale to dopiero w przyszłe wakacje (jak kasa pozwoli)

Porthos widzę, że cię korci

Cytat:
2003-07-28 22:30:57, kaza pisze:
Porthos widzę, że cię korci

Nie byłbym sobą gdyby mnie nie korciło, ale nie martw się - nie zrobię nic nieprzemyślanego i będę informowal ciebie na bierząco - co chyba regularnie robię

Pytanie do Michała Ż., Panthera B. i innych posiadaczy przeszczepów :
Do jakich obrotów kręcicie swoje maszynki ? - tak aby miały jak najleprze przyspieszenie, a nie tylko beznadziejne przeciąganie.

A 900ccm jak się kręci ?

ja w swoim na kjs-ach krece od 5800 do 6500 no chyba ze wymaga tego jakis odcinek to 2 az do 7500 obr/min