MotoNews.pl
12Ford Focus i instalacja LPG (217338/0) - PT

Ford Focus i instalacja LPG

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, chciałbym założyć instalację LPG do Focusa, rocznik 1999, silnik 1.8 zetec ,16V. Na temat instalacji LPG do focusa usłyszałem wiele różnych opini, jedni mówią, iż w tego typu samochodzie instalacja LPG nie będzie funkcjonować prawidłowo i będą tylko same problemy z samochodem, z drugiej strony inne źrodła mówiły, że do silnika 1.8 można juz założyć instalacje i trezba tylko spisac numer silnika, aby sprawdzić jego typ czy będzie współgrał z LPG. W regionie oferowano mi instalacje sekwencyjną od 2.500 zł. Proszę o porady odnośnie instalacji LPG w Focusie czy warto czy jednak lepiej nie ryzykować, czy może zakładać jakiś konkretny typ (model) instalacji LPG , który dobrze działa z focusem, pozdrawiam

witam.
mam w swoim fordzie c-max 1.8 ltr. z 2004 roku instalację prins z lubryfikacja. przejechane na niej ponad 50 tyś. km. sprawdzone w serwisie z uwagi na gwarancję także luzy zaworowe i jest wszystko OK.

Witam
Focus 1.6 16V, 2004r., 125kkm, instalka DT gas system + lubryfikacja, zrobione już 11kkm (przez 5 m-cy). Na razie bez problemów. Luzy zaworowe sprawdzone 2kkm po założeniu instalki. Sprawdzę ponownie po 10kkm na gazie.
P.S. Jeśli chodzi o właśnie te różne opinie, to postanowiłem sprawdzić je osobiście...

[ wiadomość edytowana przez: Rafall78 dnia 2008-09-22 01:51:46 ]