Nie przelancz sie z pb na LPG - BMW E36 !!! P O M O C Y !!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Auto na gazie chodzi jak malina. Jednak nieraz nie chcial przeskoczyc na gaz po czym wskakiwal i bylo git. Teraz przejechalem 120 km i cisza - tylko ta lampka miga i wkurza. Auto: BMW E36 1,6 M43. Nie znam się na inst LPG ale napewno nie jest to sekwencja bo mam metalowy reduktor. Po rozgrzaniu silnika powyzej 2000 obr sam przeskakiwal na LPG. Prosze o porade bo czuje ze to jakas pierdola.

Jesli masz interfejs do komputera gazowego sprawdz odczyt temperatury. Ponoc czesto siadaja czujniki temp. i np. ciagle pokazuja niska temp. silnika i wtedy nie przeskoczysz na LPG.

Druga sprawa - ja tak mialem - ze moj stary komputer BINGO, tracil ustawienia LPG (reset eeprom do ustawien fabrycznych) i mialem takie objawy jak opisujesz. Po zmianie kompa juz jest OK.

Krotko - podjedz do gazownika i niech podepnie autko pod kompa i zobaczy co sie dzieje. Ja stawiam na czujnik temp. Kiedys pytalem o taki to powiedzieli mi ze do 2 gen. jakies 20 PLN. Mozna tez ta opcje wylaczyc w programie konfiguracyjnym i po problemie.

Spicter

dzieki za podpowiedz.
pozdrawiam
Sławek