Hamulec reczny -carine e

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam forumowiczow.Moje pytanie dotyczy hamulca recznego do cariny e,mianowicie:gdzie znajduje sie regulacja hamulca,i na co trzeba zwrocic uwage przy jego regulacji?z gory dzieki...

Regulacja znajduje się w bębnie. Bez ściągania bębna dostaniesz się tam od tyłu wyjmując podłużną gumową zaślepkę poniżej cylinderka. Zobaczysz zębatkę, którą należy pokręcić w odpowiednią stronę. W jedną stronę (rozpieranie szczęk) kręci się bez problemu, w drugą trzeba odblokować zapadkę i można kręcić.
Ewentualnie można to zrobić ściągając bęben i kręcąc zębatką, ale jeżeli jest już rant na bębnie, to taka regulacja jest o kant... globusa potłuc.
Pozdro.

Przepraszam, że trochę nie na temat, ale po raz kolejny naszła mnie taka refleksja - jakby Perzanowi związać oczy i kazać naprawiać Carinę, to by naprawił.
Po pijaku też by pewnie naprawił...
Pozdrowienia

Cytat:
2008-09-24 12:03:08, BabciaEwa pisze:
Przepraszam, że trochę nie na temat, ale po raz kolejny naszła mnie taka refleksja - jakby Perzanowi związać oczy i kazać naprawiać Carinę, to by naprawił. Po pijaku też by pewnie naprawił... Pozdrowienia

pewnie co i tak

Dzieki serdeczne za zwiezla odpowiedz Dolacze sie i ja i potwierdze wiedze i umiejetnosci Perzana,sledzac posty i ile odpowiedzi ma On na swoim kacie swiadczy o niemalym zaangazowaniu z jego strony.Chyle czolo ,ze chce mu sie odpowiadac wogole na nieraz takie prozaiczne pytania(kiedy inni klikaja dalej na ciekawsze tematy).Ja osobiscie bylem kiedys namietnym motocyklista i lubilem sie grzebac troche w motorach(junaki.MKi itp.)lecz po wypadku wyparowaly za mnie te zainteresowania.Mam jeszcze pare innych problemow z moja kochana carinka ale nie chce wywalac wszystkiego od razu na ekran przy pierwszych moich postach Pozdrawiam wszystkich zaangazowanych

Cytat:
2008-09-24 12:03:08, BabciaEwa pisze:
[...]Po pijaku też by pewnie naprawił... Pozdrowienia

Już nie raz naprawił
Pozdro.