| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
zax ŁADZIARZ była LADA 21072 '88 Konin | 2008-09-12 11:50:53 tak - to może byc źle ustawiony zapłon. Sprawdź, odkręć i pobaw się nim, wcześniej markerem zaznacz wyjściowe ustawienie. Wydaje mi się że masz zbyt późny zapłon. To na pewno nie wina tego podcisnienia
pzdr |
Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2008-09-13 10:17:54 Jak auto "wchodzi na obroty" a nie przyspiesza(zakladam ze na biegu-i sprzeglo puszczone) to znaczy ze sprzeglo sie slizga.
Jak sie dlawi przy mocnym wcisnieciu gazu to moze sie dlawic z powodu braku paliwa(zla membrana pompki przysieszacza gaznika) albo z powodu zbyt duzej ilosci paliwa(raczej wykluczam). Oczywiscie zaplon tez moze miec na to znaczacy wplyw. |
sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2008-09-15 23:00:54 Witam
w zależności od tego jaki gaźnik masz zamontowany, może nie otwierać się przepustnica II przelotu, jeśli jest sterowana podciśnieniowo, możesz to sprawdzić "organoleptycznie", otwórz maskę, dodaj recznie gazu na luzie i obserwuj czy cięgło II przelotu działa. |
Rafael_Black SYMPATYCZNY GOŚĆ ŁADA SAMARA Rzeszów | 2008-09-16 18:02:44 Hej!
Kiedyś bawiłem się gazem w samarce i zauważyłem, że jak odkreciłem jej ten główny kurek gazu to bardzo szybko wchodziła na obroty, ale nie wiązało się to z przyspieszeniem, strasznie mnie to dziwiło, ale to był bardoz króciutki test. Może u Ciebie jest podobnie.... PS: Ostatnio mam małe problemy prywatne więc nie będe zbyt często pisał na forum. Jednak jeżeli ktoś miał by jakieś pytania, piszcie na priv czy jeszcze lepiej na maila. Pozdrawiam, Rafał. |