Powazne problemy z LPG 2.5 V6 POMOCY!!!!!!1

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam byc moze pojawil sie juz tu taki problem lecz niestety nie moge go odnalesc jak ktos pomoze bede wdzieczny....
Otoz mam vectre 2.5 v6 automat zagazowana jakies 4 lata temu i tak na benzynce hula az milo a na gazie niestety juz nie odpala ok obroty trzyma jak zamocno sie nie zgrzeje a potem to tak po chwili jazdy na lpg zaczyna przydko chodzic tak jak by nie chodzila na wszystkich garach pyrkoli i jak dojezdzam do swiatel gasnie niestety z racji tego ze to automat nie moge dodawac gazu z wiadomych przyczyn ale jak depne moc czuc i efekt nierownomiernej pracy jest nie slyszalny wymienilem swiece filterki ach no i oczywiscie pali od sk.....na i ciut ciu o co chodzi nie mam pojecia moze to lambda instalacja zwylka z silniczkiem krokowym (jak bym wsadzil tam srube pomoze? lambda kieruje silnikiem krokowym? )poradzcie oczywiscie auto bylo regulowane przes 2 roznych specow efekt ten sam po odjechaniu od warsztu wedle nich wszysto ok.... moze to parownik a moze mial ktos z was taki przypadek .......

Ja mam bogate doświadczenia z X25XE na II generacji, skończyło się zmianą na IV gen.

Z dzisiejszą wiedzą i zabawkami być morze mógłbym rozwiązać problem.

Rozmaiamy o Vectrze C25XE ?

a moze jakas podpowiedz???? pilne!!!!!!!!!!!!!!!!!1

jest to vectra a z 94r 2.5 v6 180kucy

Jeśli sie to dzieje tylko na ciepłym silniku to jedno co mi przychodzi do głowy to za uboga mieszanka ,a powodów moze być wiele

Cytat:
2008-09-19 10:52:28, saabi1 pisze:
Jeśli sie to dzieje tylko na ciepłym silniku to jedno co mi przychodzi do głowy to za uboga mieszanka ,a powodów moze być wiele

a mogl bys podac cokolwiek moze trafie na to sam plis
acha no i jeszcze jedno jak pelna butla gazu chodzi o duzo lepiej od polowy butli zaczyna sie roboc lipa moze cisnienie ma wplyw????

A kable WN w jakim stanie ?

Po pierwsze, kolektor dolotowy o zmiennej objętości skutecznie utrudnia/uniemożliwia regulację gazunku II gen.

Po drugie emulacja sond lambda. Tutaj trzeba sprytnie zemulować oba banki, tak aby korekty składu mieszanki nie szły w kosmos .

Po trzecie , cięzka sprawa z tymi Vałkami na takim gazie, jedne chodzą inne nie. Jeśli masz kiepsko dobrane komponenty instalacji, a być może o tym świadczyć opisywana mułowatość poniżej połowy objętości zbiornika gazu, to szkoda kasy na poprawianie tej instalki. dokupić i zamontować "przód" IV gen i śmigać.

edycja
w Vectrze A jest motronic 2.8 (a nie 2.8.1, 2.8.3) więc korekcja składu mieszanki z jednej sondy lambda dla wszystkich 6 cyl.

[ wiadomość edytowana przez: omegolotC30NE dnia 2008-09-19 21:07:40 ]