Skrzynia biegów Toyota Land Cruiser

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam ! 120 000 km przejechane i rozsypała się skrzynia biegów automat.Wymieniono olej na serwisie,stwierdzono,że był przepalony a dalej bujaj się Fela sam bo gwarancja się skończyła.Producent nie zaleca wymiany oleju zaleca natomiast wymianę skrzyni.Nowa 27 700 brutto. To był ostatni dzień kiedy byłem fanem tojota jade a wy ta pchojta.[LIST]

Kto ci takich bzdur nagadal ze producent nie zaleca wymiany oleju.Regularna wymiana oleju filtra i co jakis czas kalibracja to podstawa exploatacji automatu.
Pozostaje jeszcze kwestia przeszlosci wypadkowej auta
Z cala jednak pewnoscia Automat nie jest niedozajechania jak sie ptocznie uwaza.W praktyce jest to rozwiazanie dla jezdzacych lagodnie.Narowista jazda automatem predzej czy pozniej konczy sie spalonymi hamulcami w skrzyni i jej uszkodzeniem.

Witam !

Takie wieści przyjacielu mam z Toyota Motor Poland więc sprawdź zanim powiesz czy to bzdura czy raczej skandal ?

Witam ! Takie wieści przyjacielu mam z Toyota Motor Poland więc sprawdź zanim powiesz czy to bzdura czy raczej skandal ?

Podaj nr nadwozia i rok prod to powiem ci dokladnie kiedy wypada zmiana oleju.
Ogolnie mowiac w wiekszosci skrzyn automatycznych norma jest co 90 tys olej i filtr.
Niewiem kogo pytales w TMP moze sprzataczki ,albo chlopa co obsluguje szlaban.
W kazdym serwisie mozna sprawdzic jakie sa wymogi producenta.
Wiec chyba jednak skandal
Przejechales zatem 30tys za duzo... zakladajac ze przebieg jest prawdziwy czyli ze jestes pierwszym wlasciciwlem a nie pierwszym w kraju
Zapamietaj sobie jeszcze ze kiedy ktos ci mowi ze producent nie zaleca to znaczy ze rozmawiasz z urzedasem ktory niewiele ma wspolnego z praktyczna obsluga mechanizmow ::
Producent zawsze przewiduje scisle okreslone czynnosci w scisle okreslonym czasie ,takie sa zasady serwisowania czegokolwiek.

[ wiadomość edytowana przez: Bigelektron dnia 2008-09-23 13:48:00 ]

[ wiadomość edytowana przez: Bigelektron dnia 2008-09-23 13:49:06 ]

Producent zawsze przewiduje scisle okreslone czynnosci w scisle okreslonym czasie ,takie sa zasady serwisowania czegokolwiek.