MotoNews.pl

Check 1.8 vvti układ odpowietrzanian par paliwa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Atentione! sprowadziłem toyote matrix 06 (corolla) 1.8 vvti ze stanów od jakegoś czasu swieci mi sie kontrolka check(błąd silnika) byłem u elektronika i stwierdził ze jest problem z układem odpowietrzania par paliwa węglem aktywnym czy cuś takiego i powiedział zebym sie nie przejmował... autko super chodzi tylko ostatnio coś obroty skaczą jak go pale rano na mrozie ale potem sie normuje i mam też problem gdy ruszam z 1 lub wstecznego i puszczam sprzęgło dobiegaja dziwne odgłosy z pod maski jakby coś tarło z lewej strony sytuacja też ma miejsce gdy jest zimny...prosze o komentarze i wyjasnienia pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: lukakaim20 dnia 2012-01-05 17:19:31 ]

Cytat:
2012-01-05 17:17:50, lukakaim20 pisze:
Atentione! sprowadziłem toyote matrix 06 (corolla) 1.8 vvti ze stanów od jakegoś czasu swieci mi sie kontrolka check(błąd silnika) byłem u elektronika i stwierdził ze jest problem z układem odpowietrzania par paliwa węglem aktywnym czy cuś takiego i powiedział zebym sie nie przejmował... autko super chodzi tylko ostatnio coś obroty skaczą jak go pale rano na mrozie ale potem sie normuje i mam też problem gdy ruszam z 1 lub wstecznego i puszczam sprzęgło dobiegaja dziwne odgłosy z pod maski jakby coś tarło z lewej strony sytuacja też ma miejsce gdy jest zimny...prosze o komentarze i wyjasnienia pozdrawiam [ wiadomość edytowana przez: lukakaim20 dnia 2012-01-05 17:19:31 ]

byl jeden kod bledu czy kilka?

-----------------
Toyota Lexus diagnostyka i naprawa
Rowniez hybrydowe i wersje USA
Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream
Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera.
Naprawa elektroniki.
Regeneracja sterownikow Air bag.
Wpisywanie nr.Vin w komputer

możliwe że były dwa błędy tylko nie jestem pewny bo wydruk mi się gdzieś podział... ale napewno wiem że jeden błąd był taki "układ odpowietrzania par paliwa" wykryto przeciek (duży przeciek)"

Cytat:
2012-01-07 14:02:41, lukakaim20 pisze:
możliwe że były dwa błędy tylko nie jestem pewny bo wydruk mi się gdzieś podział... ale napewno wiem że jeden błąd był taki "układ odpowietrzania par paliwa" wykryto przeciek (duży przeciek)"

lukakim wez sie zlituj i nie otwieraj nowego tematu do kazdego pytania...popros moderatora zeby polaczyl to w jeden watek np problemy lukakima lub cos takiego.
Wlasnie wazne jakie te kody byly...

-----------------
Toyota Lexus diagnostyka i naprawa
Rowniez hybrydowe i wersje USA
Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream
Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera.
Naprawa elektroniki.
Regeneracja sterownikow Air bag.
Wpisywanie nr.Vin w komputer