MotoNews.pl

Zerwane Poduszki łapy silnika czy jakos tak :)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak sa zerwane poduszki to co moze sie stac? Oprócz tego że silnik może wypasć Ile może kosztowac naprawa tej usterki i trych poduszek z góry dziekuje za pomoc

Po pierwsze, zacznij od tego w jakim aucie i z jakim silnikiem.
Stać się może bardzo wiele i nikt Ci nie odpowie dokładnie na to pytanie. Co najwyżej kilka ciekawszych przykładów: rozwalona chłodnica, urwana wiązka od silnika, pozrywane różne węże od wody, wspomagania, podciśnienia itp, rozwalony wydech i/lub jego wieszaki, rozwloa skrzynia biegów i takie tam inne dziwne popierdółki...
Cena... w zależności od tego która to poduszka to różnie będzie się kształtować koszt robocizny. Do jednych jest lepszy dostęp, do innych gorszy.
Ceny poduszek poznasz dzwoniąc do ASO i podając numer VIN swojego auta.
A przede wszystkim to konkrety, konkrety i jeszcze raz konkrety. Auto, model, rocznik, silnik, kraj pochodzenia i takie tam. Inaczej to jest rozmowa jak ze ślepym o kolorach.
Sorry, ale tym razem już nie wytrzymałem. Już namierzyłem jakiegoś Twojego posta gdzie też nie podałeś konkretów, ale tamtym razem ugryzłem się w język.
I podawaj konkrety przy każdym pytaniu, zwłaszcza że masz nie opisane auto w profilu. Tyle osób się tu przewija z różnymi autami i usterkami, że nawet jak raz to podasz, to za chwilę nikt nie będzie pamiętał czym jeździsz.
Pozdro.

Edit do modów:
Możecie poprawić p.2 w "Info: Zanim zapytasz..przeczytaj" o silnik i rocznik albo dopisać jakiś punkt o podaniu tych danych w treści ?
W przyszłości pozwoli mi to (i pewnie nie tylko mnie) ze spokojnym sumieniem ignorować tak niekompletne posty.

[ wiadomość edytowana przez: Perzan dnia 2008-09-23 19:04:01 ]

Haha Toyota Carina E Liftback 2.0 3s-fe 1994r. Kolor zielony Obiecuje poprawe i załuje za grzechy

Jak zielony to problem, bo do zielonych nie ma poduch w ASO

Do niebieskich metalików jest każda ilość

pzdr

Kurde szkoda A tak na poważnie to tylko w aso sa dostepne poduchy?

Jedyne znane mi źródło podrób to TedGum. Poszukaj tam, ale nie nastawiaj się na wysoką jakość

Cytat:
2008-09-23 19:30:54, marcinm pisze:
[...]Do niebieskich metalików jest każda ilość pzdr

A do błękitnych coś mają czy muszę na szrocie grzebać ?

Pozdro.

[ wiadomość edytowana przez: Perzan dnia 2008-09-23 22:09:40 ]

Cytat:
2008-09-23 19:33:27, siooska pisze:
Kurde szkoda A tak na poważnie to tylko w aso sa dostepne poduchy?

Na ktorych mozna jezdzic podobno tak, Ted gum oferuje cos takiego ale slyszalem ze jakies problemy sa albo zle dobiora albo material slaby itp.

a orientuje sie ile coś takiego może kosztowac?

Byłem w Aso i taka poduszka kosztuje ok.400 zł Ale powioedzieli mi że ten typ tak ma bo jest mocowana na 3 śrubach czy jakos tak i ona i tak sie zerwie a i powiedzieli mi że zerwane przewody od chłodnicy czy inne taki to teorie mongolskie

Czyli chodziło o przednią... Trzeba było tak od razu.
Gdzieś Ty takie sensowne ASO znalazł ?? Mnie zawsze usiłowali ciemnotę wcisnąć że zerwana i do wymiany Za pierwszym razem nawet im się udało
A co do mongolskich teorito zapytaj ich czy to samo powiedzą jak z tylnej strzępy zostaną
Pozdro.

Mam znajomego mechanika właśnie w Aso serwisuje moja Toyotke od ponad 400 tys I on tez ma Carine 2.0 3s-fe czyli taka jak moja i ona mi zawsze dobrze doradzi On zrobił sobie jakoś tak ta poduszke że mu sie nic nie urywa i może mi tez tak zrobi Ale nie wiem jak wiem ze poduche wzioł od Coroli i cos z nia zrobił

Cytat:
2008-09-26 18:50:12, siooska pisze:
Mam znajomego mechanika właśnie w Aso serwisuje moja Toyotke od ponad 400 tys I on tez ma Carine 2.0 3s-fe czyli taka jak moja i ona mi zawsze dobrze doradzi

Grunt to dobry magik nie wciskający standardowych kitów
Taki człowiek to złoto dla laika i nie tylko (vide: Bigelektron)

Cytat:
On zrobił sobie jakoś tak ta poduszke że mu sie nic nie urywa i może mi tez tak zrobi Ale nie wiem jak wiem ze poduche wzioł od Coroli i cos z nia zrobił

Podpytaj koniecznie Może puści parę z lokomotywy
Sam jestem ciekaw co tam wykombinował, co nie znaczy że będzie mi się chciało w to bawić
Pozdro.