| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Kempes Opel Astra Toruń | 2008-09-21 02:19:50 Witam,
Mam problem z Opelkiem. Myślałem, że problem sam się rozwiązał, ale jednak nie. Chodzi o to, że silnik gaśnie np. podczas postoju na światłach. Momentalnie spadają obroty i pada. Potem jest problem z odpaleniem... Tylko co dziwne, rano jak odpalam silnik to bez problemu. Problem pojawia się po przejechaniu około 10 km. Rok temu miałem tą samą sytuacje i nie potrafiłem tego naprawić. Oddawałem auto na diagnostykę silnika i niby wszystko ok. W salonie opla powiedzieli mi że to "moduł mocy", ale nie bardzo im wierze. Poczekałem trochę i problem przeszedł. Całe lato Astra chodziła bez zarzutu. Ochłodziło się teraz trochę i znowu jest klops. Miał ktoś może z Was podobną sytuację? Proszę o ewentualne wskazówki jak naprawić autko. Dziękuję i pozdrawiam serdecznie |
maslo1920 Forumowicz OPEL ASTRA G CHORZÓW | 2008-09-21 20:04:18 witam - sprawdż a nawet wyczyść śilnik krokowy najlepiej naftą .powinno pomóc. .POZDROWIENIA DLA APATORA . |
Kempes Opel Astra Toruń | 2008-09-21 23:07:25 Jak będę miał chwile po pracy to zajmę się tym. dzięki za sugestie.
PS Dzięki kolego za pozdrowienia i lustereczko w stronę Ruchu. |
romko Forumowicz Opel Astra I Caravan Gliwice | 2008-11-13 09:24:38 U mojej astrze dzieje się dokładnie to samo, i jak przychodzi wrzesien-październik zaczynają się kłopoty, ale co z tym zrobic to nie mam pojęcia, ja głównie jezdzę na gazie i myslałem ze to wina instalacji gazowej. Radzono mi sprawdzic czy odma nie jest popękana.
|