MotoNews.pl
4 Ubezpieczenie (218436/0) - PT

Ubezpieczenie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
siema chlopaki, w poniedzialek kupuje sobie corse c, bede musial ja
ubezpieczyc
i nie wiem który ubezpieczyciel jest w miare tani, a przy tym ma w miare
bogate
opcje?
Z tego co się orientuje to wlasnie ubezp komunikacyjne zalezy od marki :
(Corsa
C) roczniku (2003) silnika (1.0) wlascicielem będzie mój ojciec kilkanascie
lat
bezwypadkowej jazdy, ja mam prawo jazdy 5lat, miasto warszawa, nie wiecie w
jakich granicach moge zaplacic za caly pakiet?
Z gory dzieki za odpowiedz.

axa .axa .axa najtaniej tam było dla mnie

wlasnie mi sie konczy OC i zrobilem rozeznanie

sprawdzalem

link4
axa
cudirect
liberty direct
mtu
alianz
i w mbanku

najtaniej wyszedl alianz

ale z mini assistance
axa ma fajny assistance przy oc

pozdr

a mozesz podac jakies ceny?
Na jakims forum czytalem ze strasznie trzeba uwazac na AC, bo u niektorych nie obejmuje to odszkodowania w razie kradziezy, malym drukiem w regulaminach to jest napisane. Slyszalem,ze takiej sytuacji nie ma w link4.co o nich myslicie?

ja w linku mialem corse ubezpieczona przez ostatnie 2 lata. nigdy nie myslalem nawet o ac. natomiast link nie robil mi zadnych problemow przy mojej stluczce ... z mojej winy po prostu stracilem znizke za bezszkodowa jazde ale to chyba normalne jak mialem stluczke.

natomiast 2 auto mialem w axa ubezpieczone i mimo ze byli najtansi to ich assistance mi sie przydal bo walnela mi uszzelka pod glowica i po 15 min od zglosznia byl mechanik a 30 min od jego wizyty przyjechala laweta. gosc mnie zawiozl gdzie chcialem bez narzucania warsztatu wiec bylo ok.

pozdr

p.s. nowe oc chyba podpisze w alianz

Skoro byles zadwolony to trzeba bylo nie zmieniac, ja bym sie bal chyba, a nie wiesz jak jest w allianz z tym AC, wyplacaja odszkodowanie w razie kradziezy? skoro byles ubezpieczony w link4 to dlaczego zrezygnowales, cena zdecydowala?

Tylko OC

nigdy AC nie mialem

jutro wam powiem jak to na prawde sie ma (z cena) wg stron internetowych alianz wychodzi najtaniej ale tak jak mowie jutro
bede mial szczegoly

wg szacunkowych danych z netu alianz jest najtanszy

pozdr

czyzbys mial jakas porownywarke ofert? Nie wiem z czego to wynika, ale za kazdym razem kiedy ja trafiam na takie porywnywarki to w kazdje z nich nie ma link4. Dla mnie w tym momencie taka porownywarka nadaje sie do ksoza, bo link4 naprawde ma dobre ceny, a jak tu podjac decyzje jak sie nie ma wszystkich informacji.

Porównywarkę hmm jak można tak nazwać kalkulatory OC na stronach ubezpieczycieli lub telefony do nich to tak

OK Umowa zawarta ... wybrałem Allianz Direct

Za 947zł mam OC, NNW i mini Assistance co przy moich 10% zniżki wychodzi najlepiej ze wszystkich do których dzwoniłem czyli do Link4, CU Direct, AXA, Liberty Direct.

pozdr

hmm odwazny jestes, ja bym nie zmienial ubezpieczyciela, a czytales chociaz regulamin? Chociaz Ciebie to nie dotyczy ale u niektorych ubezp. AC nie obejmuje odszkodowania od kradziezy, jeśli takie albo i podobne kwiatki są przy AC to dziekuje bardzo, wole nie zmieniac towarzystwa i zostac w link4.

Nie mam AC

Tylko OC, NNW i miniAssistance

pozdr

a tak zapytam z ciekawosci czytales regulamin wogole? Bo te kwiatki o których pisalem wczesniej można je znalezc wszedzie, nawet w OC.

Musiałem wręcz wysłuchać regulaminu nie znalazłem tam żądnych kwiatków.

pozdr

dzieki wielkie za odpowiedzi, wybralem w koncu link4, przecyztalem regulamin i wydaje mi się ze w tej cenie daja po prostu najlepsze opcje. pozdrawiam