Błąd danych CRC

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem z nośnikami DVD mianowicie pod koniec "sesji" jest błąd danych CRC i płyta jednym słowem się wykrzacza. Kopia na dysk jest tak samo niemożliwa. Czy znacie jakis program ( darmowy ) który sobie z tym poradzi? Próbowałem CD ROLLEREM i nic

Na jakim programie jeszcze próbowałeś? Chcesz kopiować płytę czy tworzysz kompilację? Może kopiujesz film DVD? Napisz jeszcze jakich nośników używasz, bo mogłeś trafić felerną serię

Próbowałem tylko na tym. Najlepiej by było skopiować płyty bo jest ich 4 na HDD a potem od nowa na nośnik DVD. Jest to film z wesela brata. - oczywiście kopia

CD Roller służy do odzyskiwania danych z uszkodzonych, porysowanych nośników. Czy masz problem tylko z jedną płytą, czy ze wszystkimi czterema? Jeśli problem bedzie sie powtarzał z jedną płytą w tym programie, to może być na tyle uszkodzona (lub źle nagrana), że będzie nie do skopiowania.

Spróbuj "na żywca" skopiować dane na HDD, a potem spróbuj utworzyć z nich płytę DVD bo póki co, to najbardziej podejrzana jest nagrywarka, a w drugiej kolejności czysta płyta DVD.

Cytat:
Spróbuj "na żywca" skopiować dane na HDD, a potem spróbuj utworzyć z nich płytę DVD bo póki co, to najbardziej podejrzana jest nagrywarka, a w drugiej kolejności czysta płyta DVD

Nie da rady próbowałem,na 75 % sie wychrzania. Nagrywarka raczej nie bo na innej to samo a i płyta w odtwarzaczu dvd się chrzani.

A takie pytanie: czy ta płyta kiedykolwiek ci albo komuś innemu się uruchomiła? Jeśli nie, to możesz od razu szerzej otworzyć okno i...

Cytat:
A takie pytanie: czy ta płyta kiedykolwiek ci albo komuś innemu się uruchomiła? Jeśli nie, to możesz od razu szerzej otworzyć okno i..

Tak chodziła na kompie na którym była skopiowana z oryginału

Ja kopiuje filmy dvd CloneDVD2 + AnyDVD (który radzi sobie z większościa zabezpieczeń). Spróbuj tego

Cytat:
2008-11-24 10:39:54, pochlast pisze:
Ja kopiuje filmy dvd CloneDVD2 + AnyDVD (który radzi sobie z większościa zabezpieczeń). Spróbuj tego

Płyty weselne raczej nie są zabezpieczane w żaden sposób
Pozostaje otworzyć okno i... lub skopiować to co daje się skopiować.

Cytat:
Płyty weselne raczej nie są zabezpieczane w żaden sposób

I tu się mylisz. Każda kopia płyty jest dodatkowo płatna więc niektore zakłady się jakoś tam w mniejszym czy gorszym stopniu zabepieczają.

Sratatata... już widzę ich profesjonalne zabezpieczenia. Wytwórnie filmowe miliony $ wydają na coraz lepsze zabezpieczenia... z który sobie nawet darmowy soft do kopiowania płyt radzi bez żadnego problemu.

[QUOTES]ratatata... już widzę ich profesjonalne zabezpieczenia [/QUOTE] A to swoją drogą.

Temat nieaktualny płytki przepalone jutro dla zainteresowanych podam nazwę narzędzia które dało radę

czekamy, czekamy