Wycieraczki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć. Mam problem z wycieraczkami jak i spryskiwaczami. Dokładnie chodzi o to przy zbiorniku od spryskiwaczu są dwie kostki jedna idzie do tego wężyka co przekazuje płyt na szyby a na górze jest druga kostka i idzie gdzieś w stronę dmuchawy na to wyszło mi, jak ją podłączyłem dzisiaj to zapaliła mi się żółta kontrolka na pulpicie chyba od spryskiwczy, chciałem włączyć wycieraczki i podniosły się tylko kawałek i przestały działać, próbowałem z resetem komputera ale to nie pomogło, odłączyłem całkowicie tą kostkę i dalej nie działa mi. Może bezpiecznik poszedł jak tak to napiszcie nawet gdyby to nie były bezpieczniki jakie ma oznaczenie na ten tablicy co zakrywa bezpieczniki bo sam nie wiem. Prosił bym o pomoc. Pozdrawiam MichuLCA

[ wiadomość edytowana przez: MichuLCA dnia 2008-10-09 14:20:58 ]

Powinna być na pokrywie od bezpieczników nakleja wielka i biala z czarnymi literami Bezpiecznik nr.4 30amper. I zostaw te kostki w spokoju,chyba że masz czas i bezpieczniki na wymiane

mam dokładnie to samo, łącze jakieś dwie kostki które tam wiszą jakby chciały byc do czegos podłączone zapala się kontrolka od niskiego stanu spryskiwaczy, a po włączeniu wycieraczek pali sie bezpiecznik widac nie ma co tego ruszać, skośnookie zostawiły te kabelki jakby im bezpieczniki nie schodziły

Ale macie problemy, a temat wałkowany nawet nie sto a tysiąc razy.

Ale pomysły też macie niezłe, zamiast sprawdzić bezpiecznik lepiej zresetować kompa Bo ciekawe co może mieć wspólnego komp sterujący wtryskiem paliwa z wycieraczkami Ja myślę że następnym razem jak przebiję oponę też zacznę od resetu kompa

No z tym komputerem przesadziłem trochę. Ale przekipiszowałem dokładnie bezpieczniki nie dawno i wymieniłem dwa które spalone zostały. Dzięki za odpisanie za posta. Pozdrawiam

Cytat:
2008-10-09 15:41:57, Adam4302 pisze:
Ja myślę że następnym razem jak przebiję oponę też zacznę od resetu kompa

No w nowych auta to chyba już niezbędne jest

A ja zlituję się nad Wami i zdradzę Wam sekret, że jedna z tych kostek jest do czujnika poziomu płynu w zbiornikach montowanych w błotniku (wersja z ABS)

....Albo można "se" zrobić kontrolkę załączania wentylatora chłodnicy >> KLIK <<

Cytat:
2008-10-10 08:08:32, kisztan pisze:
A ja zlituję się nad Wami i zdradzę Wam sekret, że jedna z tych kostek jest do czujnika poziomu płynu w zbiornikach montowanych w błotniku (wersja z ABS)

zdradzasz tajemnice klubowe