Brak mocy vw passat 1,9tdi 90km

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam serdecznie. Od jakiegoś czasu mam problem z vw, ponieważ od 110km/h samochód przechodzi w tryb awaryjny i nie reaguje na pedał gazu,a w dodatku bardzo głośno pracuje silnik.Podmieniliśmy przepływkę-to samo,sprawdziliśmy wtrysk sterujący jak i również sprawdziliśmy turbinę - bez oznak zużycia.Podłączyliśmy samochód pod komputer u jednego mechanika nic nie wykazało auto bez błędów ,u drugiego wyskakiwał błąd zaworu ciśnieniowego turbiny.Czy to może być ta przyczyna spadku mocy?Bardzo proszę o pomoc.

To podmieńcie jeszcze ten zaworek i coś będzie wiadomo więcej.

Wymieniłem zaworek doładowania N75 i problem znikł. ale jeszcze Mnie nie pokoi głośna praca silnika?? Po wymianie się trochę uspokoił,ale i tak jak jest zimny to klekocze jak traktor:: co to może być?? Wiem ,że to może być wszystko ale chociaż jakaś podpowiedź.

Jak jest zimny, to wchodzą w grę zużyte popychacze zaworów (możliwe też, że jeździsz na gównianym oleju i potrzeba dużo czasu aż olej dotrze do popychaczy). Można też sprawdzić kąt wtrysku i zobaczyć czy jest w prawidłowym zakresie.

Jak byłem na komputerze to Mi sprawdził kąt wtrysku i powiedział ,że jest ok.TO tylko wchodzą te popychacze ,wymienię je i zobaczymy co wtedy zobaczę jak będzie chodził.Dziękuje za pomoc.