MotoNews.pl
9 [k] nowa uniwersalna chlodnica oleju - gdzie kupic? (222122/53) - PT

[k] nowa uniwersalna chlodnica oleju - gdzie kupic?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie, w UK maja tego na peczki a u nas jakos nie widac. W Rako itd. ceny chore (bo tylko Mocal), re5pect.pl juz lepiej ale moze ktos wie gdzie kupic chlodnice taka jak te:

Ebay.co.uk

za sensowna cene, rownowartosc 35-40 funtow?

zapytaj tutaj, moze cosik ci znajda
www.chlodnice.gliwice.pl/

tu masz za 600 zł chlodnica

a co za problem z UK zamowic? ja tyle rzeczy sciagalem i nie bylo problemu. Jeszcze znalezc kogos kto tez chce cos i przesylke na pol albo wiecej osob

A kup sobie chłodnice od uno turbo, punto gt i podobnych

Z UK nie ma problemu ale czas i koszty przesylki duze a moze mozna taniej i szybciej u nas. Na pewno bede sciagal zbiornik taki jak macie z Yankiem.

Dowiem sie ile kosztuja zamienniki UT/Punto i zobaczymy. Na allegro gosc mial za 170 uniwersalna do fiatow ale juz nie ma.

czas? Zamawiasz dzisiaj, masz w przyszlym tygodniu. A jak chcesz tanio w polsce to taka chlodnice jak ja mam od bmw 325i

??

??

nie nadaja sie sie?? przecierz tego tyle na allegro....

Ja mam chlodnice oleju z kadeta gsi http://www.allegro.pl/item469097565_uniwersalna_nowa_chlodnica_oleju_od_re5pect.html taka sama jak ta czarna za 50 zl oddam

Dobra, bede sciagal 4-5 sztuk z UK, 10 i 13 rzedowe rdzen 25cm, dlugosc 32cm (chyba). Jak sie umowimy przed zakupem to cena po kosztach = 140/150 PLN + przesylka podzielona na ilosc chlodnic. Pozniej beda na allegro po 180-200 PLN.

Byliby chetni??

Cytat:
2008-11-13 15:11:46, yapko pisze:
Dobra, bede sciagal 4-5 sztuk z UK, 10 i 13 rzedowe rdzen 25cm, dlugosc 32cm (chyba). Jak sie umowimy przed zakupem to cena po kosztach = 140/150 PLN + przesylka podzielona na ilosc chlodnic. Pozniej beda na allegro po 180-200 PLN. Byliby chetni??

No to sama chłodnica a co z wężami i wpięciem tego do układu hehe

Weze najlepiej dorobic bo dlugosc i katy sa indywidualne a stopke latwo kupic nowa albo uzywana. Ja mam caly komplet tylko chlodnica jest beznadziejna (chyba Delta 1.6T).

eee jedz tam gdzie naprawiają chłodnice to zrobią jaką chcesz

uklad taki jak w samarze zastosowalismy jest fajny ale niestety kosztuje. chlodnica to koszt taki jakl yapko podal, przewody robione na zamowienie to prawie 100 pln, podstawka to dodatkowe 120 pln pod warunkiem sciagania z anglii.

napewno jest to pewniejszy system niz kupno uzywanych tajli, aczkolwiek te 400 spokojnie trzeba dac

moim skromnym zdaniem lepiej dac 400 niz kolejne tys na ponowny remont zatartego silnika jak cos z uzywanych czesci sie wysra, ale wiadomo ze nie kazdy ma tyle siana w skarpetce

Kwestia umiejętnego zweryfikowania stanu częsci;] Polecam także z Audi od silnika 2.2T 10V;] POdstawka z Uno turbo ciężko dostępna podobnież z fiata. Mozna jeszcze od BMW serii E30 2.5, VW golfa I GTI oraz oplowatych....

Bardzo wazne jest światło przelotu przewodów i wejścia do samej chłodnicy. Standard dostępny to 8mm, zdarzaja się 10mm audi jako chyba jedno z nielicznych ma przelot 12mm...

Cytat:
2008-11-13 21:39:34, 3zeR_MDS pisze:

Olej nagrzewa się od chłodnicy wody super

idac twoim tokiem rozumowania w niektorych samochodach woda nagrzewa sie od chlodnicy klimatyzacji albo IC

rosck przemysl to jeszcze raz jesli juz cos od czegos mogloby sie nagrzewac to ciecz ma w rozgrzanym silniku powiedzmy 100 a olej 120 stopni,

niektore auta maja przystawki pod filtr oleju przez ktore przeplywa olej do filtra a naokolo tego krazy woda i odbiera cieplo z oleju do obiegu cieczy i chlodnicy, np fiat tipo sport 2.0 16v...

Tak tylko kiedy olej ma te 120st.... u mnie zwykle utrzymuje się na 80-90 na powrocie z chłodnicy oleju.

A co do klimy to proponuje latem postać w korku i poobserwować zegary po włączeniu klimy