| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
torito Espero 1.5 GLX 16V Warszawa | 2003-07-31 12:18:09 Już im się w głowach PIER.... !!! czy tam klimy nie mają i im się mózgi grzeją niedługo zobaczymy na ulicach audi np:A ... i z tyłu -- sami przeczytajcie
SLD ??? co oni są w stanie jeszcze wymyśleć???????????? |
DeeJay Klubowy Weteran ![]() Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2003-07-31 12:50:47 Ja proponuję wprowadzenie podatku od śmierdzących onuc... |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2003-07-31 13:23:33 Dostawczak to dostawczak...
A 20 tys. euro ukróci przerabianie Audi za 300 tysięcy zł na dostawczaka... |
Adminek Klubowy Weteran To była bryka.:) budziła RESPEKT.! | 2003-07-31 14:52:01 nio swoja drogą ciekawe jak wyglada nowy mercedes S600 z kasetka w bagazniku .... Teraz dopiero bedzie jazda luksusowe BMW 5 kombik z blachą zamiast tylnej szyby hehehe |
Lasombra Nehedar Abir Warszawa | 2003-07-31 16:30:57 A ja uwazam ze to dobry pomysl.. ukrocic cwaniactwo i jeszcze na tym zarobic, jestem za...
to cos jak fiat seicento z kratka to dostawczy samochod.. bez jaj... bardzo dobry pomysl.... |
torito Espero 1.5 GLX 16V Warszawa | 2003-07-31 17:17:48
Przcież będą dalej przerabiać. Trzeba całkowicie zabronić tego procederu. Jedyne ciężarówki to "pikapy" w tej wielkości, a nie luksusowe samochody w pełni przystosowane do przewozu osób, na wyposarzeniu skóra, klima itp. oczywiście przed tylną szybą mała kratka. PZDR |
Petersen Klubowy Weteran Mercedes cls shootin ... Białystok | 2003-07-31 17:28:08 Ale o czym Wy tu mówicie?Ciekawe jakby ktos z was mial biznes swoj maly i stac go bylo na fajna bryke z kratka-pewnie NIE Wy byscie smigali jakims Polonezem Truckiem A ŻE NIEKTÓRZY PRZEGINAJA TO INNA SPRAWA |
torito Espero 1.5 GLX 16V Warszawa | 2003-07-31 18:38:44 To jest właśnie CWANIACTWO o którym pisano w kilku postach poniżej. |
Martinezzz Focus II Radom / Warszawa | 2003-07-31 23:56:47 To nie jest cwaniactwo. To po prostu wykorzystywanie okazji jakie stwarza chore państwo.
Pewnie jak miałbym możliwość to kupiłbym sobie kratkowca. Potępiać można tfurców prawa, a nie ludzi którzy wykorzystują takie absurdy. |
sahel Espero 1.8 Warszawa | 2003-08-01 00:03:46 Dokładnie - to wcale nie jest cwaniactwo.
Wiele firm może sobie pozwolić na auto właśnie tylko dlatego, że są (były) ulgi i dzięki temu firmy te mogły prosperować i zatrudniać ludzi. Oczywiście są firmy, ,które to wykorzystywały i kratki można spotkać w Volvo V70XC za 230 tyś zł. Ale jednak kilka osób dzięki tym przepisom miało robotę i mogło wyżywić rodzinę (właśnie tacy właściciele Seicento z kratką). |
Adminek Klubowy Weteran To była bryka.:) budziła RESPEKT.! | 2003-08-01 08:16:16 nie no kratki są OK wkoncu trzeba jakoś jeżdzić w pracy co prawda niekoniecznie luksusowym BMW ale np. SC z karatką super sprawa np. dla serwisu Xero. Niekoniecznie taka firma potrzebuje dostawczego busa no nie.????? Co do ulg panowie dzieki temu wogole małe firemki mogą sobie pozwolić na jakiś samochód w firmie, na całym świecie istnieje możliwość odliczenia VAT od aut firmowych tylko tam niema patologi jak unas.!
Generalnie powinni zrobić liste aut ktore moga być kupowane ze zwrotem i tyle..... wtedu lusk limuzynki by się tam nieznalazły.! |
Petersen Klubowy Weteran Mercedes cls shootin ... Białystok | 2003-08-01 12:30:18 Adminek ale jakich patologii - o czym Ty w ogole rozmawiasz?Twoim zdaniem beemka z kratka to patologia??Cento Van moze byc dla serwisu ksero -zgadzam sie ale jak ktos ma cos wiekszego niz serwis ksero i potrzebny mu kombiak to wybiera sobie np BMW 5...ilestam i zapierdziela.Jeszcze raz powtarzam ze malo jest ludzi majacych swoj maly biznes, mogacych miec 2-3 samochody.Skoro maja im sluzyc jako rodzinne i jednoczesnie do pracy to wlasnie jest TO.Zauwaz z drugiej strony-taki autka z kratka maja tez swoje ograniczenia, czesto sie zdarza ze moga wozic tylko 4 pasazerow a jak zdejmiesz krate to policja pozcestuje cie mandatem, niełatwo jest potem odkrecic sprawe i zrobic z niego autko bez kratki- sa z tym problemy.
|
n0ras skośnookie z krzyżyk ... Kraków | 2003-08-01 12:40:29 Ale po ch... kratka czy inne bździoły???
Jak dla mnie rozwiązania są 2: 1. Można odliczać co się chce, ale np. z limitem uzależnionym od obrotu firmy, ilości zatrudnionych, płaconego podatku, lub bez limitu. 2. Można odliczać tylko prawdziwe ciężarówki - kiedyś był pomysł, że ciężarówka to coś co może przewieźć sześcian o wym. 1mx1m (chyba). No chyba, że jeszcze jedno: - nie można odliczać niczego. Bo w sumie to trochę wk..wiające, że ja (podatnik) funduję komuś ("biznesmenowi') 22% ceny jego auta. Mi nikt nie zafundował. A z drugiej strony SC Van to też paranoja - właścicel punktu ksero bez tej kratki też by sobie poradził. A przewieź coś długiego autem z kratką. Ja chyba jestem za limitem. A ta tylna szyba to pop..lony pomysł, bo co zrobić z takim np. Oplem Movano - duży van z szybami z tyłu - czyżby osobówka? |
Petersen Klubowy Weteran Mercedes cls shootin ... Białystok | 2003-08-01 12:49:12 ja proponuje jeszcze boazerie na bocznych szybach |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2003-08-01 12:53:56 Van nie oznacza dostawczak...
Blacha jest pewnie w opcji. Jeżeli ktoś chce się bujać 5 za 200 tysięcy w pracy to powinno być go na to stać. Do takich rzeczy lepiej się nadaje ponad 2 razy tańsze Mondeo... Tylko powiem krótko WKURWIA mnie pajac z autem za 450 tysięcy z kratką... Mi byłoby wstyd... Stać Cie kupujesz, nie to nie. A nie kupujesz takie auto i szpecisz je kratką... Sc ma zostać ! Swoją drogą wszystko przez tych kretynów u władzy... A naród tylko się od nich głupoty uczy... |
![]() imilde ESPERO 1.5 16V GLX Sosnowiec | 2003-08-01 13:46:11 To albo masz osobówkę albo dostawcze. Ja jestem za blaszkami. Bogatemu nawet się byk się ocieli!! |
Meehau Partner HDI/307HDI Ożarów/Błonie | 2003-08-01 15:39:06 Pytanie retoryczne: czy Touareg, którego opisałem w poście "Inny świat" miał kratkę, czy nie??? Kosztuje prawie 500.000 brutto...
Oczywiście, że tak!!! 500.000 * 22% = 110.000 zł, więc na dodatkową furę na wypasie jeszcze spokojnie wystarczy a ze zwrotu za nią (110.000*22%=24.000) można kupić jeszcze dwa niekiepskie Espera... |
sahel Espero 1.8 Warszawa | 2003-08-01 22:11:52 Panowie,
dyskusja nie ma sensu. Post powyżej pokazuje dokładnie mechanizm działania tej ulgi. Według mnie każdy zakup samochodu firmowego powinien być traktowany ulgowo i wtedy nie trzeba by było kratek, czy blach. Przemysł motoryzacyjny by się odbił i koniunktura by sie polepszyła. Proste równanie: więcej kupionych samochodów=większe zyski dealerów=większe nakłady na inwestycje=więcej ludzi ma pracę=jeździ więcej samochodów=sprzedaje się więcej benzyny=państwo dostaje więcej kasy z podatków==== takich "równa się" można mnożyć praktycznie bez końca i widać więcej za niż przeciw, tylko dlaczego nasz pieprzony rząd tego nie zauważa???? Nawiązując do polityki rządu, to właśnie się dzisiaj w szpitalu dowiedziałem, że są aktualnie likwidowane dwa oddziały położnicze w Warszawie - w Międzylesiu i w szpitalu Praskim, no i po prawej stronie Wisły dzieci się będą rodziły TYLKO w szpitalu Brudnowskim. Q.... to jest dopiero polityka prorodzinna. Dojdzie do tego, że kobieta po odejściu wód będzie jeździła od szpitala do szpitala. I takie jest Panowie i Panie podejście naszego rządu. i ktoś się jeszcze dziwi, że kratka w aucie już nie wystarcza? |
KeyJey Volvo C70 Cabrio Warszawa | 2003-08-01 23:33:18 Te przepisy z kratkami to troche sa inne niz napisali...
Teoretycznie napisane jest ze samochod, ktory mozna zarejestrowac jako dostawczy musi byc fabrycznie wyposazony w taka kratke, badz fabrycznie przystosowany do takiej kratki... Wydaje mi sie ze przepis ten mozna by bylo latwo rozwiazac w taki sposob: Samochody ktore nie sa fabrycznie wyposazone i przystosowane do przewozenia bagazy (takie mozna zarejestrowac tylko jako osobowe) - od takich mozna by bylo wrzucic w koszty tylko od.. np 60% wartosci rynkowej danego modelu w danym roku... Samochody, ktore sa fabrycznie przystosowane (ale nie wyposazone) do przewozenia bagazy (zarejestrowane jako osobowe ale moga byc jako dostawcze) - od takich mozna by bylo wrzucic w koszty tylko od.. np 75% wartosci rynkowej danego modelu w danym roku... Samochody wyposazone fabrycznie do przewozenia bagazy (zarejestrowane jako dostawcze) - od takich mozna by bylo wrzucic w koszty tylko od.. np 90% wartosci rynkowej danego modelu w danym roku... Taki system jest przedewszystkim prosty i zrozumialy, a zarazem "sprawiedliwy". |