MotoNews.pl
9 Błąd zczytany,co robic?Sensor O2 otwarty obwod 1 (221044/0) - PT

Błąd zczytany,co robic?Sensor O2 otwarty obwod 1

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam Omege 2000r 3,0 V6,pisalem juz ze co chwile przy jezdzie na gazie swieci mi sie kontrolka silnika ale na benzynie gasnie,zczytalem wlasnie bledy i wyszedl mi blad 13 caly czas myslalem ze jest to sonda lambda,ale doszlem do tego ze sa rozne komputery i oznaczenia kodow i tak do mojego silnika X30Xe ten kod 13 wedlug innej tabeli oznacza Sensor O2 otwarty obwod 1!!!chcialbym sie dowiedziec co to oznacza?moze cos poradzicie?Pozdrawiam

Co tam za gazunek masz, napisz jakoś szerzej o problemie.....

WWW.GAZEO.PL

gaz to KOLTEC EGI a szerzej o problemie ,to moge powiedziec tylko tyle ze jak kupilem auto bylo wszystko ok,po jakims czasie podczas jazdy na gazie zaswieca mi sie kontolka silnika,lecz nie zawsze jak tylko przelacze na benzyne to ona momentalnie gasnie!co moze byc przyczyna?

Nie mam wiedzy na temat tej instalacji (zakładam, że jest to IV gen) ; najwyraźniej domaga się serwisu.

Kod 13 wystąpi między innymi gdy napięcie sondy "stoi" powyżej 2,5 s w przedziale 350-550 mV. Jeśli na benzynie jest ok, na gazie było ok, to duża szansa na usterkę /niedomaganie instalki gazowej.

podaje link do mojej instalacji
http://koltec.i15.eu/koltec_egi.php