Xenony -zestaw HID

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Siema ,czy ktos z Was ma zamontowany u siebie zestaw HID Xenon H4 , bo zastanawia mnie to czy jest to bezpieczne dla lamp w sensie temperatury ,czyli czy obudowa lampy seryjnej sie nie przytopi czy tez nie zapali od zarnika typu xenon bo przeciez daje on duzo ciepła ,dlatego pytam czy ktos z Was na tym smiga i czy cos sie dzieje??

Kolego żarnik Xenonowy jest chłodniejszy niż zwykła żarówka halogenowa i wydziela mniej ciepła (żarnik 35W halogen 55W lub 100W).
Z lampami i odbłyśnikami nic nie będzie. Pamiętaj tylko abyś włożył Bi-Xenon do H4, coby się misiaczki nie czepiały, że drogowych nie masz

a mi tu opowiadali historie ze sie auto od tego zapliło tzn od lampy ,zapliła sie w srodku jej obudowa itd. itd. nie wiem czy w to wierzyc czy nie?

kup nowy numer "auto swiat poradnik" i przeczytaj co pisza o tego typu konstrukcjach. Tak pokrótce, jest to nielegalne, nie ma wtedy podziału mijania/drogowe, bedzie kopoyt na przegladZie bo strumien swiatła nie jest skupiony tylko rozproszony (przy tradycyjnym szkle) bedziesz oślepiał innych kierowców ... wiec zapewne oni też bedą puszczali Ci oślepiające zajączki
jeeesli bardzo chvesz to moge ci przepisac przytoczenia z treści artykułu

[ wiadomość edytowana przez: bep dnia 2008-10-18 18:23:58 ]

wiec powiem tak jesli xenon to tylko w soczewce koniecznie jesli maja sie az tak nie czepiac bo strumien swiatla jes jakos skupiony a w odblysnikach normalnych bedziesz oswietlal wszytsko az do 3 pietra. warto pomyslec nad spryskiwaczami bo to duzy plus jesli chodzi o xenon i nasza policje pozd