MotoNews.pl

O antykwariat też trzeba dbać :D

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wątek trochę dla draki, trochę poważny - z prośbą o opinie ( za piotr'ek'a sam napiszę - "stary trup i tyle" )
Dzisiaj Mond został umyty i nałożony miękki wosk "z węża", środek nie sprzątany. Auto już na stalówkach z kołpaxami ( latem na fabrycznych alusach ).
Jak ktoś nie wie to rocznik 1992 z grudnia, 2,0 DOHC 136 KM, wersja Ghia z klimą, elektrycznymi i podgrzewanymi fotelami z przodu, full elektryka, ogrzewana przednia szyba, fabryczne audio z dwoma wzmacniaczami i wooferem, stan sam oceńcie.
Sorka za jakość zdjęć, ale ciemno było.
Wolno się śmiać

Mnie interesi tylko jedno: czy radio działa?

-----------------
czasem tu zaglądam

A co ? Boisz się o książkę ?
Adaś - jest gitara
Ale wypowiedziałbyś się też o dyliżansie - w końcu widziałeś na żywo - też od środka

Pod remizą nie poruchasz

Wygląda dobrze

Mi to wygląda na Uckiego nie oznakowanego miśkowoza

wygląda po jakońsku.... jako tako

no dobra
wygląda ok i wypas konkretny jak na ten wiek i markę

Cytat:
2008-11-10 18:36:02, Zoltar pisze:
Pod remizą nie poruchasz

Jak idę na podryw to zawieszam na szyji w widocznym miejscu miesięczny na PKS do Lututowa

Cytat:
2008-11-10 18:24:00, DeeJay pisze:
A co ? Boisz się o książkę ? Adaś - jest gitara Ale wypowiedziałbyś się też o dyliżansie - w końcu widziałeś na żywo - też od środka

W zasadzie to nie, ale szukam powodu co by pojechać do Łodzi A tu znów dupa
A co do dyliżansu to moje zdanie znasz, ale widzę że chcesz żebym Cie połechtał publicznie No dobra, więc chciałbym żeby w moim espero fotele były w takim stanie jak tu. Jakby nie te obleśne biedrąkowe kołpaxy to z zewnątrz też by mi się podobał

-----------------
czasem tu zaglądam

Cytat:
2008-11-10 19:01:49, Adam4302 pisze:
szukam powodu co by pojechać do Łodzi

Flaszka chłodzi się w lodówce. To za ile będziesz ?
A od kołpaxów się odp..rdol bo chyba to lepiej wygląda niż czarne stalówki

kołpaksy obleśne, lampy przednie do wymiany, brzydkie plastikowe drwienko i ta super rally gałka.

Reszta jak to w starym mondku, cud że jeszcze ma progi i zakola

Gałka i pseudodrewno jest oryginalne, fordowskie.
Lampy fakt - są zółte, niestety
Kołpaksy są na zimę - latem auto pomyka na naprawdę fajnych, oryginalnych alusach
Co do rdzy - zdziwi się wielu, bo Fordy rdzewieją na potęgę Jest jeden wykwit na tylnim nadkolu wielkości dwóch pięciozłotówek, reszta jest idealna. Jutro dla pamięci zrobię zdjęcie progów, nadkoli i spodów drzwi

"drewno" na bank nie jest fabryczne, mogło być dołożone w ASO, ale nie w fabryce. Fabrycznie mondki miały ten plastik malowany na drewno. Najczęsciej było to montowane do Ghia, ale jeżeli mnie pamięc nie myli, można było też zamówić do GLX-a

Natomiast kołpaksy są obleśne, biedronkowe i ogólnie fuj
Poszukaj oryginalnych kołpaków od forda, będzie znacznie lepiej

PS te zimówki też tak słabawo wygladają, stary model continentala, nie produkowany juz z 5 lat, wiec ze wzgędu na wiek warto by się ich pozbyć

czepiacie się a po co - co to zmieni? Zresztą Mondek w stanie wizualnym jak z obrazka jak na swój wiek - mało już takich zostało ale mnie się nigdy mondeo specjalnie nie podobało a zwłaszcza sedan taki jakiś nieproporcjonalny, za to obecny model stylistycznie to jest wreście to tylko cenowo to stanowczo nie to

Stary trup i tyle!
Wytłumacz mi dlaczego masz dwa auta, z czego jedno jest starym, wyjechanym trupem, a drugie jest nówką i nie jeździ za często. Kaprys taki, żeby przyszpanować? Mógłyś mieć 2 dobre auta do jeżdżenia, a masz lwa, którym nie jeździsz za często i wiekowe mondeło.

Cytat:
2008-11-10 22:36:40, rudi pisze:
czepiacie się a po co - co to zmieni? Zresztą Mondek w stanie wizualnym jak z obrazka jak na swój wiek - mało już takich zostało ale mnie się nigdy mondeo specjalnie nie podobało a zwłaszcza sedan taki jakiś nieproporcjonalny, za to obecny model stylistycznie to jest wreście to tylko cenowo to stanowczo nie to

nikt się nie czepia
To jedynie konstruktywna krytyka. Natomiast nowy mondek z zewnątrz jest.... jakby to powiedzieć/napisać.
Przód super, linia boczna....średnia, ale jakoś ujdzie.....natomiast tył.....DNO.
Wygląda jak jakiś franuz, jak laguna, albo inne obrzydlistwo.

Cenowo natomiast wypada całkiem dobrze. Szczególnie w porównaniu do swojego największego rynkowego konkurenta - passata.
To nie licząc droższych pojazdów typu Audi A4 czy BMW e90 najlepsze auto klasy średniej.

mondek fajny rdzy mało szukaliśmy na zlocie co Djej wygodny no i radio gra

Cytat:
2008-11-11 01:08:03, piotr_ek pisze:
Wytłumacz mi dlaczego masz dwa auta, z czego jedno jest starym, wyjechanym trupem, a drugie jest nówką i nie jeździ za często. Kaprys taki, żeby przyszpanować? Mógłyś mieć 2 dobre auta do jeżdżenia, a masz lwa, którym nie jeździsz za często i wiekowe mondeło.

Jeżdżę Lwem tyle ile muszę - to wiesz, że jak co to nie zastanawiam się czy jechać czy nie - po prostu wsiadam i jadę. W weekend najcześniej jeździ Mond, a to z tego względu, że z reguły wycieczka kończy się jakimś "drinkiem", a żona nie chce jeździć Lwem.
Mond jest autem żony, która jest zakochana w tym aucie i za żadne skarby świata nie chce zmienić na nic nowszego Kto zrozumie kobiety ?
Tomek - co do opon to niestety tym razem nie zgadłeś - to są dwuletnie opony i nie jest to Continental Co do wyglądu tyłu nowego Mondka - zgadzam się w 100%.

Cytat:
2008-11-11 01:20:23, Tomek-Mydlowski pisze:
nikt się nie czepia To jedynie konstruktywna krytyka. Natomiast nowy mondek z zewnątrz jest.... jakby to powiedzieć/napisać. Przód super, linia boczna....średnia, ale jakoś ujdzie.....natomiast tył.....DNO. Wygląda jak jakiś franuz, jak laguna, albo inne obrzydlistwo. Cenowo natomiast wypada całkiem dobrze. Szczególnie w porównaniu do swojego największego rynkowego konkurenta - passata. To nie licząc droższych pojazdów typu Audi A4 czy BMW e90 najlepsze auto klasy średniej.

chyba za bardzo się kolego koncentrujesz na tyłku kolego- to nie kobieta tylko auto a w końcu wszystkie nowe auta są podobe gdyż projektują je na tych samych programach które narzucają pewne charakterystyczne linie. A poza tym jak firma sobie ubzdura jakąś linię i zastosuje ją w jednym modelu to następne są tylko powieleniem tego schematu - dla mnie to koszmar np. podobieństwoaurisa do yarisa. Ale nabywcom tańszych modeli pewnie to schlebia że mogą coś podobnego zakupić. Mnie akutat podobieństwo mondeo do laguny nie przeszkadza - na ulicy to i tak kolejny dupowóz i tyle. Zresztą za co się płaci kupując super drogą brykę, za materiałyi głownie właśnie za oryginalność nawet BMW 3 czy 5 są sztampowe a coś bardziej oryginalnego to już znacznie wyższa pułka cenowa.

Cytat:
2008-11-10 19:16:40, Tomek-Mydlowski pisze:
kołpaksy obleśne, lampy przednie do wymiany..........

DeeJay powieś się, bo masz w 16 letnim samochodzie lampy do wymiany
kołpaksy-no comment. I drzwiczki od schowka odstają.Drugi bagażnik?

Cytat:
2008-11-11 11:39:53, rudi pisze:
(...) a coś bardziej oryginalnego to już znacznie wyższa pułka cenowa.

Może pułk cenowy...?

Mondek - jak mondek. Na ulicy oka nie zawiesi człowiek nawet. Środek styrany i te dywaniki z biedrąki. Ot takie auto użytkowe. Zupełnie jak u mnie był esperak a teraz oma. Tyle, że chlew mam wiekszy

Rudi - ty wiedzę o projektowaniu aut to chyba z FAKT'u czerpiesz.