Sciąga w lewo....

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
na wtępie, przeglądalem archiwum, ale....

a teraz problem... sciąge mi fure w lewo, mam wymienione tuleje koncówki wahaczy ustawiona zbierznosc. wymienione końcówki stabilizatorów i dalej sciąga na lewo. przełozyłem koła z przodu prawe na lewe lewe na prawe(przeczytałem w archiwum ) i zaczeło sciągac na prawo. Idąc tym tropem pojechałem na wywazenie kól wywazyli felgi prosto i znowu na lewo sciąga. dzisiaj wymieniłem tarcze i klocki. wogóle jak przyspieszam to lekko kierownice w lewo wykręca jak puszczam gaz to wraca spowrotem. co to moze byc bo juz siły nie mam....

cos dziwne, a zmien kola przednie z tylnimi

a cisnienie?? nierowno starty bierznik??

moze sie cos w opone w bilo i powietrze powoli schodzi...?

A jakie te tuleje wahaczy zalozyles?

Bo ja przechodzilem 2 razy cos takiego na zamiennikach.

tuleje toraczej zamienniki, no ale co rozsypały by sie po miesiącu??? no mam jedną opone nie równo startą, jutro zamienie front to back cisnienie jest OK. moze gumy stabilizatora wymienic??

Cytat:
2008-10-22 23:52:22, seba1_kuna1 pisze:
tuleje toraczej zamienniki, no ale co rozsypały by sie po miesiącu??? no mam jedną opone nie równo startą, jutro zamienie front to back cisnienie jest OK. moze gumy stabilizatora wymienic??

Dokladnie, zamienniki wytrzymuja kilka kilkanascie dni sztywno, pozniej juz jest taniec.

Tyle juz pisane bylo, NIE KUPOWAC DO PRZEDNIEGO ZAWIESZENIA TULEI W ZAMIENNIKACH!!!

A poznij po tysiac razy pytania, a czemu sciaga?, a czemu tanczy na nierownosciach??
Zaloz oryginmalne tuleje, koszt 100zl na dwie strony i bedzie dobrze, ehh szkoda gadac.

Cytat:
2008-10-22 23:52:22, seba1_kuna1 pisze:
tuleje tor_aczej zamienniki, no ale co rozsypały by sie po miesiącu?

Tak

z tymi tulejami to jest roznie, ja jak kupilem samochod robilem rozrzad i tez bylem zmuszony wymienic tuleje z przodu. Z niewiedzy (wtedy jeszcze mechanik mi to robil) wsadzil najgorsze shity/najtansze, jakie byly.
jezdze na nich juz prawie 3 lata i to na sportowych sprezynach i kolach 15, a kilka dni temu bylem na przegladzie i sa ciagle w doskonalym stanie

Popieram dużo zamienników to dno, wytrzymuje przez parę dni, i na nowo wymiana.Po takiej nauczce wymieniasz na coś porządnego i jesteś zadowolony;P