Jaki migomat kupic ? Na co zwrocic uwage ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chce sobie kupic sobie migomat bo czesto robie jakies przerobki w autach i znudzilo mi sie proszenie ludzi po warsztatach aby zechcieli podjac sie roboty. Nie bardzo sie na tym znam dlatego tez czekam na jakies sugestie i wskazowki.
Na jakie parametry zwrocic uwage przy zakupie ?

Słuchaj, zalezy ile chcesz wydac kasy.
Napewno nie warto kupowac jakiegoś Shitu za 1000 zł bo sa i takie w sklepach. Szkoda nerwów.
Ja polecam spawarke polskiego producenta Bester, model Bester Turbo 1800.
Kosztuje ok 1700 zł i jest naprawdę warta swojej ceny.
Spawarki są w Leroy Merlin, lub Castoramie.
Posiadam ten sprzęt 4 lata i spoko, wszystko gra.

w aucie nie bedziesz uzywal duzych pradow wiec musisz szukac takiej aby miala ok 100-140 a na swojej 100% wydajnosci wtedy i nawet blache o grubosci 6-8 mm pospawasz. mniej sie bedzie grzac a i jak bedzie trzeba to podkrecisz ja do tych 160-180 A ale np na 2-3 godz i przerwa. drut najlepiej srednicy 1.0, 1.2 juz do wiekszych pradow idzie, mieszanka gazu- musialbys znalesc punk gdzie beda ci nabijac butle bo nie wszyscy chca bawic sie w jedna sztuke wola zaopatrzac tylko firmy!!!!!!!!!!!!!! wiadomo wieksza kasa

[ wiadomość edytowana przez: mlody84-07 dnia 2008-10-24 13:02:32 ]

Na moc proądu spawania, i mwieksza tym lepiej, ja mam 160A I starczy do poważnych spawów.
Druga sprawa to ustawianie posuwu drutu, musi być to porządny potencjometr, który będzie płynnie sterował posuwem drutu.
Jednym słowem omijać włoskie i chińskie spawarki.

tak wlasnie myslalem wydac cos do 2000 zl , i tez slyszalem zeby chinskie migomaty omijac. Dziekuje wam za odpowiedzi