| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
pjacek26 Klubowy Weteran Scenic+Espero Iłowa | 2007-02-17 23:51:52 sam sobie odpowiem, bo właśnie coś znalazłem
a te śruby to jakoś widać w zagłębieniach czy zaślepki jakieś na nich są, bo gołym okiem nie zauważyłem nic takiego ? |
Kula69 Klubowy Weteran BMW 530d Warszawa Ursynów | 2007-02-17 23:54:20
Norma wypinasz linke odkercasz przyciski 2 srubki przy kierze zdejmujesz to i masz kolejne 2 srubełki, wykrecasz podnosiez budziki do góry i ciagniesz do siebie delikatnie i wypinasz 2 wiazki po lewej i prawej stronie i sa juz twoje |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2007-02-18 02:43:34 -2 śrubki masz (często pod zaślepkami) na dole
- kolejne 2 masz pionowo "pod sufitem" daszka zegarów - wygodniej jest rozkręcić i zdemontować osłonę/y kolumny kierownicy - najszybciej (i wbrew pozorom też najwygodniej) jest powypinać przyciski po odchyleniu ramki ...wyciągnąć kostki i wyciągać pustą ramkę - potem 2 wkręty już konkretnie od zegarów (odchylać od góry bo dołem są wsunięte 2 "zaczepy" ), linka i po kłopocie
P.S. niech ktoś f końcu zrobi jakieś foto z tej operacji to zmontujemy manuala
|
maltoron MOVIE MASTER Lew 407sw Okrąg | 2007-02-19 12:13:27 A ja znam inny sposob jeszcze. Czasochlonny bo 2,5 miecha trwa. Ale za to jaki przyjemny .
Ki[pic browar i jechac na zlota, dorwac Czarka_R na zlocie dac mu srubokret i ramki. A po wszystkim przekazac mu browara. Moze byc ? |
markon Klubowy Weteran Grand Vitara 2 , Vit ... Pajęczno (EPJ) | 2007-02-20 00:41:57 mam tylko te 2 foty
![]() |
tomtu PRIMERA GT łódź | 2007-04-15 23:57:18 Może mi ktoś wyjaśnić jak się odpina linkę prędkościomierza.
|
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2007-04-16 00:15:14
Pikujesz głową ( i dobrze jak na pierwszy raz z latarką) w okolice pedałów i zaglądasz pod dechę rozdzielczą... Widzisz czarny, dość gruby pancerz linki tachometra...na jej końcu, przy budzikach, biały "kołnierz" ...elementem kołnierza jest taki "zatrzask" ...odblokowujesz go i wysuwasz linkę kawałeczek do "przodu auta" /jak nie widać zatrzasku kołnierz można obrócić i wtedy na pewno wypatrzysz/ Powodzenia ![]() |
tomtu PRIMERA GT łódź | 2007-04-16 00:34:22 Dzięki
|
markon Klubowy Weteran Grand Vitara 2 , Vit ... Pajęczno (EPJ) | 2008-10-19 18:52:12 nie wiedziałem gdzie napisać a szkoda zaczynać nowy temat
Co to jest za kontrolka na zegarach Esperaka ![]() |
Adam4302 Klubowy Weteran Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2008-10-19 19:16:44 To żółte pod wskaźnikiem temperatury to kontrolka niskiego poziomu płynu do spryskiwacza, działa w wozach z ABS. To powyżej to wyświetlacz automatycznej skrzyni biegów. |
Florys Espero Gdańsk | 2008-10-26 20:26:12 A jak tak przy okazji...
Nie działa mi podświetlenie wskaźnika temperatury silnika. A właściwie to raz działa, raz nie. Jeśli to nie żarówka, to pewnie coś nie styka. Ale jak przeglądałem różne materiały, to znalazłem sugestię, że jedna żarówka oświetla poziom paliwa i temperatury. Jak to jest? I jakie dokładnie żarówki do licznika kupić? Łukasz |