Komis w Niemczech

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Nie wiem, czy sprzedający się machnął, czy żeczywiście Espero miało w opcji Podgrzewane Siedzenia ???
Opis Auta...
Komis w Niemczech.

Podgrzewane siedzenia, a inne mają tempomat...

[ wiadomość edytowana przez: Ikarus260 dnia 2008-10-22 15:15:58 ]

Już chyba nie ma o czym pisać

na szrocie raz widzialem espero z oryginalnymi fotelami ze skory i z oryginalna elektryczna regulacja wiec pewnie podgrzewanie tez bylo

No coraz ciekawszych rzeczy się dowiaduję. O ogrzewaniu foteli słyszałem... nawet miejsce na włącznik jest po lewej i prawej stronie półki pod radiem.

Z tego co kojarzę,to chyba Yelonek ma oryginalne podgrzewane fotele. Ale ESP

No.
Słuchajcie - kino już jest dźwiękowe.

Cytat:
2008-10-22 14:20:58, Ikarus260 pisze:
....... a inne mają tempomat...

Bo to wersja mada faka fól opcja eksclusive speszal edyszyn .
Jeden z klubowiczów miał taką

ESP też mnie zdziwiło
Podgrzewanie też i jeszcze ten tempomat też mnie zastanawia. Chciałbym mieć takie Espero w pełnej opcji Ciekawe co jeszcze dawali czego My nie mamy i oczym nie wiemy

Nie do konca takie ESP Po prostu jak ktos mial automatyczna skrzynie to czasem mozna było właczyc ten przycisk i koła nie buksowały np. na sniegu. Niektóre espera miały Klimatronic, zegary LCD takie jak w kadetach, nawiew na nogi pasarzerów z tyłu.

Cytat:
2008-10-22 17:59:40, JaChomik pisze:
Nie do konca takie ESP Po prostu jak ktos mial automatyczna skrzynie ..........

Zgoda,ale tu chodzi o konkretnie ten egzemplarz

TYpowe ESP takkie jak w nbowych autach w Espero nigdy nie wystepowało

Cytat:
Nie do konca takie ESP Po prostu jak ktos mial automatyczna skrzynie

A poza tym nie mylmy ESP z kontrolą trakcji, która jest tylko jego elementem.

Cytat:
2008-10-22 17:59:40, JaRabbit pisze:
mada faka

zajebali mu składaka.

Cytat:
2008-10-22 16:48:36, Outcast pisze:
na szrocie raz widzialem espero z oryginalnymi fotelami ze skory i z oryginalna elektryczna regulacja wiec pewnie podgrzewanie tez bylo

I nie brałeś ich? W życiu takich nie widziałem, mogłeś chociaż fotke zrobić.
Cytat:
Nie do konca takie ESP Po prostu jak ktos mial automatyczna skrzynie to czasem mozna było właczyc ten przycisk i koła nie buksowały np. na sniegu.

Po prostu skrzynia automatyczna rusza wtedy z trzeciego biegu, a nie żadne ESP i inne kontrole trakcji. I wierz mi że zabuksuje
Cytat:
Niektóre espera miały Klimatronic, zegary LCD takie jak w kadetach, nawiew na nogi pasarzerów z tyłu.

Klimatronika nigdy nie widziałem(a chętnie bym zobaczył - więc poproszę fotkę poglądową), natomiast zegary nie są takie jak w kadecie. Kadett ma licznik przebiegu mechaniczny, w esperowym "digitalu" wszystko jest elektroniczne. O innym rozkładzie wskaźników nie wspominając.

Nawiew na nogi pasażerów z tyłu było montowany w samochodach przeznaczonych na "obszary zimne" (cytat z katalogu części).

-----------------
czasem tu zaglądam

Cytat:
A poza tym nie mylmy ESP z kontrolą trakcji, która jest tylko jego elementem.

No własnie o to mi chodziło

podgrzewaną skóre to i ja miałem, ale regulacja wysokości ręczna...

Cytat:
2008-10-22 18:35:44, Adam4302 pisze:
, natomiast zegary nie są takie jak w kadecie. Kadett ma licznik przebiegu mechaniczny, w esperowym "digitalu" wszystko jest elektroniczne. O innym rozkładzie wskaźników nie wspominając.

a sa gdzies dostepne fotki takiego cuda? bo jeszcze nie widziałem Pozdr.

Ja bym chciał zobaczyc takiego Ful opcja. Z nawiewami, ogrzewaniami i eespeami Fajnie by było mieć takiego z tym całym wyposażeniem w jednym samochodzie. Ciekawe, czy Ten Koreaniec co taki samchód produkował sam dla siebie zbudował z tym wszystkim Albo dla kogoś ze swojej rodzinki

Ale macie marzenia

Onanizm ścieka po ekranie

Cytat:
2008-10-23 11:05:15, Ikarus260 pisze:
Z nawiewami, ogrzewaniami i eespeami

To go sprzedaj i kup coś nowszego.

Cytat:
2008-10-22 16:48:36, Outcast pisze:

Ciekawe jak to w praktyce działało...

piszę ...bo ostatnio naprawiłem sobie ogrzewanie tylnej szyby.

[wszystkie nitki grzeją - napięcie na zaciskach zblizone do napięcia akumulatora]

Jak je załączam to ...zaczyna popiskiwać pasek alternatora, obroty wyraźnie spadaja ...alternator zdradza oznaki, ze ma dosyć....

Jak jeszcze w takiej wypasionej wersji załączyć ogrzewanie foteli ...to pewnie "silnik staje" ...a alternator raz w sezonie do naprawy

A przy średniej grubości esperowych kabli 1 mm2 ...dobrze że nie mam takiego "bajeru"