Jak rozpoznać skrzynię MTX75 ? Można po wyglądzie ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie.
Dzisiaj (tzn. wczoraj ) zauważyłem że moja skrzynia ma pęknięta obudowę i była wcześniej w tym miejscu już spawana
I tak się zastanawiam co zrobić Kupić jakąś sprawną na gwarancji i wpakować czy kupić w ciemno i z dwóch złożyć jedną solidną ?

Zwróciłem uwagę na wygląd zwykłej skrzyni od 1,8 a MTX75 zakładając że obydwie pochodzą od benzyniaka

MTX75 - żeberkowana obudowa oraz jakaś "kopułka" od góry

Zwykła skrzynia - brak żeberek i kopułki

A może poszukać jakiejś skrzyni z TD (bo zwykłe dizle mają zwykła obudowę - takie małe rozpoznanie zrobiłem ) i przełożyć bebechy ?

poszedł priv

UP

Z tego co słyszałem od znajomego pracującego w serwisie forda to nie tak łatwo jest samemu ,,zreperować" skrzynie no chyba że przełożenie bez rozkładania części

A Ty jaką masz? Jeśli taka jak na foto2 to mam na sprzedaż takową. 100% sprawna przebieg 120kkm. MTX to inna bajka bo ma wsteczny inaczej. Standardowa skrzynia IB5 ma wsteczny w prawo i do tyłu.
Pozdro.

Nie chcę narazie kupować bo nie mam $, chcę poprostu wiedzieć
A chodzi mi o MTX'a, a że wsteczny podnoszony to tak się skłąda zasługa lewarka a nie skrzyni

ja mam MTXa w niewiadomym stanie , to znaczy poprzedni własciciel mowił ze w pełni sprawna ale ja na niej nie jezdziłem ! Cena to 199zł !