Bezpatne przeglądy forda

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Koledzy ford się reklamuje że darmowe przeglądy przed zimą robi.
Ktoś z was może był na takim czymś?
Rzeczywiście bezpłatne? Co sprawdzają? Bo jak zawieszenie-stan amorków itp. to bym się wybrał, a jak przyjadę i sprawdzą mi poziom oleju i płynu w chłodnicy to ja dziękuje za takie cóś.
Warto jechać??

tez bylbym ciekaw czy to prawda z tymi przegladami?

trzeba kogoś wydelegować w imieniu FEFKa
Ktoś chętny??

To nie pierwsza taka akcja...ja juz byłem dwa razy ostatnio rok temu w listopadzie...na przegląd składa sie:
test hamulców,test amorków,szarpak,kontrola stanu nadwozia i podwozia (wycieki,tuleje itp.) ocena stanu opon,test klaksonu :p,świateł,poziam oleju,badanie zawartosci wody w płynie hamulcowym,test sprawnosci aku i sprawdzenie temp. zamarzania płynu chłodniczego...to chyba wszystko...przynajmniej u mnie tak było...brakowało mi testu spalin...ale ogolnie było miło i przyjemnie,a najważniejasze,ze kompletnie ZA DARMO!
na koniec jeszcze dostałem wydruk testu hamulców i amorków
(ps. hamulców czy hamulcy bo juz zgłupiałem )

1 wątek

2 wątek

3 wątek

4 wątek

...

Sorki nie sprawdziłem
Ale teraz to już zgłupiałem kolega falcoln0 pisze że darmowo i że duży zakres przeglądu a inni piszą że trza coś płacić czy kupować...
Jutro zadzwonie do kolesia pracuje w ASO Forda to napiszę na forum co i za ile.

Przegląd zimowy

Bo to rożnie bywało, tak jak i różnie bywało z zadowoleniem. Najlepiej przedzwonić do właściwego dla swojej okolicy dealera i się wszystkiego dowiedzieć. Czasami leżało to tylko w ich gestii.

Dzwoniłem dziś i się dowiedziałem że w Bielsku robia, w Katowicach także, ale w tychach powiedzieli mi że już nie robia bo skończyli (skończone limity) nie wiem co to ma wspólnego skoro to akcja ogólnopolska ale facet był cos nie teges ale powiedział że napewno jak przyjade do tychow to mi juz nie zrobia.

A w Bielsku i Katowicach zrobia to samo co na przegladzie, trzepaczki itd

Ford Bemo Motors tez robi w Koszalinie, juz moj czerwony szybki umowiony jest na poniedzialek do lekarza Pozdrawiam

jest gdzies spis autoryzowanych serwisu forda?bo na ich stronie nie znalazlem...ciekawi mnie czy w bydzi takie cus jest tez

Spis dealerow Forda

Znalazlem cos takiego...

Na oficjalnej stronie Forda czyli TU wystarczy wybrać region swój i wyświetli się pełna lista. (chcile trzeba poczekac bo długo się ładuje ale jest

W Gdańsku byłem kilka razy i było oki, ale to zależy od dealera jak podchodzi do sprawy...

a gdzie sie ford reklamuje ze są bezpłatne przeglady
bo szukam od 15 min i nigdzie nie widze tej promocji

Super sprawa ja juz zapisany z Essim na jutro na 18:30 do lekarza co prawda 2 miesiace temu mialem przeglad ale w fordzie to co innego

Cytat:
2008-10-30 13:13:07, JarcioFordzik pisze:
Super sprawa ja juz zapisany z Essim na jutro na 18:30 do lekarza co prawda 2 miesiace temu mialem przeglad ale w fordzie to co innego

Jarcio ja raz byłem na tym przeglądzie to koleś praktycznie nic nie zrobił. Sprawdził olej, popatrzył na podwozie i tyle.

RavenMOH nawet dzwonił gdzieś do centrali w Warszawie i niby ich tam upomnieli, ale od tego czasu ani RavenMOH ani ja nie byliśmy już na przeglądzie. Może coś się zmieniło, ale szczerze to wątpię.

zobaczy sie...do stracenia raczej nie wiele,pytalem goscia co wchodzi w zakres to troche wymienil a jak bedzie jak piszesz to nastepny telefon centrala dostanie
Cytat:
2008-10-30 13:28:55, bociansan pisze:
Jarcio ja raz byłem na tym przeglądzie to koleś praktycznie nic nie zrobił. Sprawdził olej, popatrzył na podwozie i tyle. RavenMOH nawet dzwonił gdzieś do centrali w Warszawie i niby ich tam upomnieli, ale od tego czasu ani RavenMOH ani ja nie byliśmy już na przeglądzie. Może coś się zmieniło, ale szczerze to wątpię.