Piszczacy nawiew - HELP!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

mam taki problem, ktory wydaje sie nieduzy, ale jest niesamowicie denerwujacy. Mianowicie, przy wlaczonym 1 biegu dmuchawy spod deski rozdielczej dobiega pisk. Nie jest jednostajny, tylko przerywany. Zauwazylem tez dwie rzeczy:
- pisk pojawia sie czesto po wjechaniu w dziure/nierownosc nawierchni;
- im bardziej cieple powietrze leci, tym mniej piszczy;

Niedawno wymienialem nagrzewnice w S&S w Krakowie i poprosilem o sprawdzenie wentylatora nawiewu, ale mechanik powiedzial ze nie ma sie do czego przyczepic, i ze to nie to piszczy (jemu w ogole nic nie piszczalo jak sprawdzal).

Ktos moze pomoc w tej sprawie?

Włącz dmuchawę na największy nadmuch i pojeździj tak trochę, albo kompresorem przedmuchaj cały układ.
Na pewno Ci liścia zasstało. Mi się to strasznie często zdarza jesienią.

Ewentualnie jeśli nie masz klimy, to:
WD-40 (albo inny specyfik - ja ogólnie wolę 007)
rurka do napojów.

Ściągasz osłonę, rurkę do napojów kierujesz w kierunku łożyska (tulejki) i wtryskujesz trochę 007. Najlepiej tak robić na 1 biegu dmuchawy. Co prawda troszkę zassa w układ, ale lepiej posmaruje tulejki.

A tak troche z innej beczki, ile Cie kosztowała wymiana nagrzewnicy w S&S??

Chyba 256zl, ale nie pamietam dokladnie, bo jeszcze duuuzo innych rzeczy wtedy robili...

U mnie to samo,czasami piszczy Ale wystarczy porzadnie z piesci je**** w deche i spokoj z miesiac

Wczoraj to przerabiałem ,wywaliłem całą dmuchawę na stół i porządnie nasmarowałem tulejki i nastała cisza .Teraz jakby szybciej się kręcił