Duze zuzycie gazu passat b4 1,8 monowtrysk

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam mam taki problem nowa instalacja parownik lovato rg 92 komputer sterujący stag l plus mixer 36mm a kopci kolo 20l gazu w mieście bardzo słaba dynamika błąd komputera nawet na benzynie 525 zwarcie sondy do masy taki blad powinien byc chyba tylko na lpg spodziewam sie ze to wina jest elektroniki myślę o jej wyrzuceniu i zrobieniu na normalna śrubę kto ma schemat jak podłączyć sondę na przekaźniku i jaki potrzebny jest przekaźnik sonda jednoprzewodowa

Auto świeżo zagazowane? Więc pewnie pomykałeś wcześniej na pb, ile palił jeśli można wiedzieć.

Czy aby przyczyną wysokiego spalania nie jest 500kkm przebiegu, lub przedniej jakości gaz ?

przejechane 1000km była już pierwsza regulacja gazu próbowałem na rożnych stacjach wymieniłem podstawę wtrysku przewody świece kopułkę palec rozdzielacza paliwa palił max 11l na mieście ostatnio w trasie ledwo przejechałem 230km na pełnym zbiorniku LPG jadać spokojnie max 100 km/h

na 90% złe wpięcie pod sonde lambda. jesli masz auto przed 95 roku to lepiej na śrubie regulacyjnej

Cytat:
2008-11-02 12:38:12, pawelekk24 pisze:
witam mam taki problem nowa instalacja parownik lovato rg 92 komputer sterujący stag l plus mixer 36mm a kopci kolo 20l gazu w mieście bardzo słaba dynamika błąd komputera nawet na benzynie 525 zwarcie sondy do masy taki blad powinien byc chyba tylko na lpg spodziewam sie ze to wina jest elektroniki myślę o jej wyrzuceniu i zrobieniu na normalna śrubę kto ma schemat jak podłączyć sondę na przekaźniku i jaki potrzebny jest przekaźnik sonda jednoprzewodowa

wzielem instrukcje od tego sterownika gazu wszystko sprawdzałem po kolei nie byl tylko podpięty TPS podpielem go i jakoś ustawiłem ten gaz ale za cholere nie moglem uzyskać dwóch na przemian mrugających tych diód choc raz zaczęły nawet mrugać to tak zostawiłem wydaje mi sie bardziej dynamiczny żadnego specyficznego smrodu z tlumnika nie ma zobacze jak ze spalaniem będzie coś słyszałem na jakimś forum ze wiercą jakieś dziurki w korkowcu o co w tym chodzi bo specjalne wykręciłem ale nie ma żadnej dziurki