Brak wolnych na benzynie po załozeniu LPG

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,autko to astra 1.6 monowtrysk,instalacja najprostsza STAG-L,po załozeniu instalacji pojawiły się problemy z wolnymi obrotami na benzynie,do momentu nagrzania auta jest w miare OK,ale po nagrzaniu wolne obroty przy schodzeniu z obrotów na benzynie prawie znikają,w czasie postoju auta wolne sa równe,tak jak by był problem przy schodzeniu na wolne obroty w czasie jazdy,sprawdziłem w czasie jazdy ze po wyrzuceniu na luz i delikatnym przegazowniu wolne są ale przy ponowym hamowniu juz nie,na LPG wszystko jest OK.Troszke zawile to wytłumaczyłem ale starałem sie przedstawic problem jak najbardziej przejrzyście.

Nie masz przypadkiem "udoskonalonego" przez gazownikow dolotu ?

Problem występuje tylko na benzynie a nie na LPG,dolot jest odwrócony aby nie wpadało bezpośrednio powietrze.

A ECU przypadkiem nie oszalało? Spróbuj zresetować kompa, nie przełączaj na gaz i zobaczy czy będzie ok na benzynie.

bardzo możliwe,ze masz zły mixer albo źle założony i kanał obiegowy we tryskiwaczu benzynowym jest zatkany i nie pracuje stabilizator wolnych obrotów. w tym wypadku jest to nie istotne dla gazu.

Cytat:
2008-10-24 18:45:35, far77 pisze:
Witam,autko to astra 1.6 monowtrysk,instalacja najprostsza STAG-L,po załozeniu instalacji pojawiły się problemy z wolnymi obrotami na benzynie,do momentu nagrzania auta jest w miare OK,ale po nagrzaniu wolne obroty przy schodzeniu z obrotów na benzynie prawie znikają,w czasie postoju auta wolne sa równe,tak jak by był problem przy schodzeniu na wolne obroty w czasie jazdy,sprawdziłem w czasie jazdy ze po wyrzuceniu na luz i delikatnym przegazowniu wolne są ale przy ponowym hamowniu juz nie,na LPG wszystko jest OK.Troszke zawile to wytłumaczyłem ale starałem sie przedstawic problem jak najbardziej przejrzyście.

Mixer jest Rybackiego o średnicy wewnetrznej 34mm,ale bardzo mozliwe ze kanał obiegowy jest zatkany,czy jest na to jakas rada,moze coś mozna rozwiercić w mixerze aby udroznić obieg???Co do załozenia to pasuje tylko w jednej pozycji.Po resecie kompa auto jezdzi napewno lepiej na benzynie co wskazuje na błedy zbierane przez komp,ale niezaleznie od tego gasnie,jedno jest pewne ze pojawiło się to momentalnie po załozeniu instalcji LPG.