Elektryczne szyby w samarze!!POMOCY!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Mam samare 3d i choroje na elekitryczne szybki (oczywiscie tylko z przodu ), czy ktos moze ma pojecie od jakiego samochodu by pasowaly podnosniki jak wygląda sprawa z instalacją elektryczną itd. no i oczywiscie jak najtaniej
Prosze o pomoc
Wielkie dzieki za kazdą najdrobniejszą rade

nie mam pojęcia jak to jest w samarce ale w swojej 2103 założyłem podnośniki od seicento i przełącznik od lanosa i działa nawet nieźle ale to jest kwestia przeróbek i dopasowania
Pozdrawiam Dobry

dzieki
a ile Cie to kosztowalo?

moze ktos jeszcze cos wie na ten temat?

Cytat:
2003-07-30 00:01:03, Anonymous pisze:
nie mam pojęcia jak to jest w samarce ale w swojej 2103 założyłem podnośniki od seicento i przełącznik od lanosa i działa nawet nieźle ale to jest kwestia przeróbek i dopasowania
Pozdrawiam Dobry

a ile to w sumie kosztowało?i czy bardzo skomplikowane to jest?

nikt juz nie wie nic wiecej na ten temat?? niemożliwe!!!
prosze pomozcie

kiedyś można było dostać w motozbycie włoskie mechanizmy, po 120-150pln za parę. ale teraz nie widziałem tych mechanizmów. Januszewski mial kiedyś parę po 400pln. oryginalne to koszt około 500pln.
ogólnie kiszka

mnie to akurat kosztowało troche czasu na dopasowanie i oczekiwanie na okazje żeby załatwić podnośnik po wymianie przez klienta i dlatego zastosowałem takie a nie inne nie na próżno pracuje w serwisie fiata.
Podnośniki od seicento można dostać na giełdzie samochodowej za ok 180-200zł komplet z przełącznikami i kablami bodajże

no 200zł to nie majątek mozna sprobowac, jeszcze tylko jakby ktos podpowiedzial jak sie podlacza elektryke bo chyba nie wystarzy tylko podac napiecie na podnosniki i podlączyc przełącznik?

kup na allegro. Są tam całkiem sprytne zestawy które pasują prawie do wszystkich samochdów. W samarze działają extra.
Kosztują ok. 250 zl komplet. Do tego używane włączniki od golfa 2
po 15 zl i wszystko.

dobra jeden podnosnik juz umocowalem i nawet niezle dziala. Ciekawe jak mi sie uda druga strona

wiec jesli kogos to jeszcze interesuje to nowy podnosnik do seicento kosztuje na gieldzie w słomczynie 70pln przełączniki do tegoz pojazdu 35pln za komplet(też nówki) chociaz w jednym stoisku baba krzyknęła mi 40 pln za jeden czyli komplet 80pln ale jakas szalona chyba byla.

Jak ktos ma szyby elektryczne w samarze to prosze napisać w którym miejscu najlepiejj wsadzic przelączniki. ja hcialem pod dźwignią ręcznego ale tam jest jakas rura od nawiewu