Alarm tvss toyota

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam koledzy mam takie pytanko czy moze orientujecie sie moze na temat alarmu tvss tak przynajmniej pisze na centrali a to jest toyota celica z 92 roku prosze o pomoc jakis schemat moze porada

Ale jakie jest pytanie?

Ale o co chodzi???????
A taka jest porada
By czym predzej
zdemontowac dziada
A kto zdemontowal
niech go wiecej nie zaklada.

chodz i dokładnie o jakis schemat do tego alarmu i ewentualnie czy mozna do niego podaczyc centralny zamek

a moze da sie zamiast starej centralki podłaczyc inna z takim samym wyjsciem orginalnej wiazki

Cytat:
2008-11-01 08:39:20, benio_vs pisze:
chodz i dokładnie o jakis schemat do tego alarmu i ewentualnie czy mozna do niego podaczyc centralny zamek

Alarmow TVSS jest od cholery modeli...rozumiem ze twoj jest na pilota.Musialbys spisac model z centrali,lub po prostu sprawdzic kontrolka czy centrala podczas zazbrajania i rozbrajania daje na ktoryms z wyjsc sygnal impulsowy masowy lub plusowy.

a ozesz mi udzielic jakiejs instrukcji jak mam sprawdzic impuls w ktorym miejscu centrali gdzie jest to wyjscie i czym sie to sprawdza serdecznie pozdrawiam

Zwykłym multimetrem. Najpierw sprawdź czy gdzieś nie pojawia się 12V a jeśli nie, to sprawdź czy nie ma przejścia do masy w momencie załączania i tyle

koledzzy gdzie znajduje sie w tym alarmie jakis bespiecznik ktorym moge go odłaczyc