Niskie obroty carina 3sfe

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Problem przy zapaleniu ciepłego silnika.
Obroty spadaja prawie do zera, po przygazowaniu i chwilowym przydławieniu wszystko wraca do normy. To samo występuje , bez znaczenia, czy zgaszę silnik na gazie czy na benzynie. Odpalam tylko na benzynie.
Objawy te znikneły po wymianie filtra paliwa na ok 1.5 miesiaca. Teraz są ponownie i nie wiem od czego zaczac, żeby to wyeliminowac.
Podobne objawy sa, jak pada czujnik biegu jałowego , ale to chyba nie to.
Może jest cos zakitowane.

Mam wrażenie, że jest to kara, za wiecznie niedotankowane auto

Może cusik poradzicie

hmm mialem taka przygode raz w szwecji i wine ponosilo za to lipne paliwo, dotankowalem pol baku na dobrej stacji i problem zniknal a jak mowisz ze czesto jezdzisz na niskim poziomie paliwa to mozesz miec tak jak moj kolega w roverze ze zasalo mu syfu z dna baku do pompy (tylko ze on juz nie mogl odpalic auta po tym i wymienil pompe ) moze masz zaklejone przewody jakims syfem.

Zawor isc do czyszczenia

Cytat:
2008-11-07 10:11:13, hater-87 pisze:
mowisz ze czesto jezdzisz na niskim poziomie paliwa to mozesz miec tak jak moj kolega w roverze ze zasalo mu syfu z dna baku do pompy (tylko ze on juz nie mogl odpalic auta po tym i wymienil pompe ) moze masz zaklejone przewody jakims syfem.

Ssak pompy jest zawsze przy samym dnie zbiornika i niezależnie ile mamy w baku to zawsze brudy idą jako pierwsze.Przy notorycznie pustym zbiorniku problem może być tylko z kondensacją wody.

Cytat:
Zawor isc do czyszczenia

Bigelektron mozesz mi powiedzieć gdzie sie to cos znajduje? (jeszcze tego nie przerabiałem).

Cytat:
Przy notorycznie pustym zbiorniku problem może być tylko z kondensacją wody.

Moze dolac do paliwa denaturatu - to ponoć likwiduje wode w zbiorniku?

ja tam bym denaturatu nie dolewal...

Cytat:
2008-11-08 18:53:12, cariniarz pisze:
Moze dolac do paliwa denaturatu - to ponoć likwiduje wode w zbiorniku?

Zawor isc to stabilizator biegu jalowego ,jest pod przepustnica z kostka 3 pinowa ,kiedys opisywalem jak rozebrac i wyczyscic ,ale nie pamietam w jakim watku.

Cytat:
Zawor isc to stabilizator biegu jalowego ,jest pod przepustnica z kostka 3 pinowa ,kiedys opisywalem jak rozebrac i wyczyscic ,ale nie pamietam w jakim watku.

czy to ten watek?

Cytat:
2008-11-08 23:15:22, cariniarz pisze:
czy to ten watek?

Ten tez ale gdzies opisywalem dokladnie jak rozebrac sam zawor ISC na tajle.