Zablokowany rygiel zamka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
wiatm tak jak w temacie po wczorajszym przymrozku nie mogłem się dostać do autka bo zamek przymarzł od strony kierowcy no to sru z drugiej strony i od pasażera się dostałem. wsiadłem i pojechałem. zauważyłem że centralny przestał działać ale kiedy autko się rozgrzało wróciło do normy prawie. obiaw jest taki że zamek od pasażera działa jeśli otwieram centralnym ale nie działa gdybym chciał dźwignąć rygielek od środka (tak jakby go coś trzymało). tak samo dzieje się kiedy próbuję otworzyć kluczykiem (czyli się nie da). jeśli na drzwiach kierowcy podniosę rygielek to się otwiera.
co się mogło sypnąć rozbierał ktoś zamki w omie a??
jeszcze jedno co się dzieje ciekawego to to że jak podniose rygielek u kierowcy to się otworzą zamki a po chwili (prawie natychmiast) zamykają się same. nie muszę chyba mówić że wejście do auta to niezły wygibas aby zdążyć zanim się zamek spowrotem zamknie

szukaj w wyszukiwarce ten temat jest maglowany co zime jak pierwsze przymrozki są.
Napewno siłownik centralnego zamka

Odgrzeje..
Jakis tydzien temu przestal mi dzialac silownik central od pasazera i tak jezdzilem i pstrykalem..
Dzis rano wsiadam chcialem otworzyc od pasazera a ty dupa ZARYGLOWANE wszystkie drzwi dzialaja i rygluja a od pasazera amba
Co dalej jak otworzyc drzwi sciagal ktos boczek na zamknietych drzwiach w Omie C ?