[mk5] zarowki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, czy moge prosic o specyfikacje badz namiary na zarowki , a konkretnie tylna mijania? Ostatnio zauwazylem ze jedna z tylu sie przepalila, moge wykrecic i chodzic po sklepach ale chcialbym zamowic z a**egro.

Nie taniej będzie jak ją wyciągniesz i kupisz na stacji benzynowej?

żarówka za 2 zł i wysyłka za 8zł... :] fajna oszczednosc

Zaraz, zaraz. Niech mnie ktoś uszczypnie, bo nie uwierzę! Zamiast wymontować żarówkę, co zajmie około minuty, to założyłeś wątek, by dowiedzieć się co tam siedzi, by potem zamówić to z allegro. Bo ma być taniej...
Czyli w tej chwili czekasz na odpowiedź - czas leci, potem zamówisz i będziesz czekał na przesyłkę i znowu - czas leci. Za towar o wartości złotówki - dwóch zapłacisz kilka złotych za przesyłkę - to już duża oszczędność. A przez cały ten czas będziesz jeździł z przepaloną żarówką.
Logika twojego rozumowania po prostu powala!
Sprawdź, czy nie ma przypadkiem jakiejś wolnej posady w rządzie - nadasz się!
I jeszcze jedno pytanie: co to jest żarówka
Cytat:
tylna mijania

??? Bo pierwszy raz o czymś takim słyszę. I albo masz jakąś udziwnioną wersję eskorta z reflektorami głównymi z tyłu, albo ja jestem do tyłu z techniką.

[ wiadomość edytowana przez: Blazey dnia 2009-01-26 14:07:43 ]

Cytat:
2009-01-26 13:48:45, deathrider_85 pisze:
Nie taniej będzie jak ją wyciągniesz i kupisz na stacji benzynowej?

nie wyciagne jej bo auto bedzie do przyszlego miesiaca na drugim koncu polski i dopiero wtedy bede mial do niego dostep.

Co do 'mijania'... chodzilo mi o swiatla swiecace rownoczesnie z swiatlami mijania. Choc jestem pewny ze Ty kolego zrozumiales o jakie chodzi, no ale szydera musi byc,nie?..

Tak dla ścisłości: wraz ze światłami mijania NIE PALI SIĘ ŻADNE oświetlenie z tyłu! Jeśli chodzi ci o światła pozycyjne, to tylne zapalają się w tym samym momencie, co przednie. I nie jest do tego potrzebne załączanie świateł mijania.
A siedzi tam najzwyklejsza żarówka 5W/12V bo to taki międzynarodowy standard w oświetleniu samochodów. I taką właśnie żarówkę posiada 95 % aut europejskich. A jeśli klosz realizuje jeszcze dodatkowo sygnał stop, to będzie tam żarówka dwuwłkónowa 5/21W/12V.
Żarówki do kupienia w każdym sklepie motoryzacyjnym, stacji benzynowej, supermarkecie. W piekarni nie pytałem.

Cytat:
2009-01-26 15:22:20, eskort pisze:
no ale szydera musi byc,nie?..

jeśli masz samochód to zakładamy że masz prawo jazdy, a jeśli je masz i niewiesz jak się światła nazywają to wszelkie szyderstwo i ironia jest jak najbardziej na miejscu ;]

Cytat:
2009-01-26 15:22:20, eskort pisze:
nie wyciagne jej bo auto bedzie do przyszlego miesiaca na drugim koncu polski i dopiero wtedy bede mial do niego dostep. ...

wcześniej pisałeś, że możesz wyciągnąć...coś kręcisz...
http://felicia.autokacik.pl/pages/zarowki/zarowki.htm P5W do mijania, P21W do stopu, kierunku i wstecznego oczywiście na 12V
tu masz maksa:
KLIK

Nie mieszajmy młodemu z tymi żarówkami bo się źle nauczy. W tylnych lampach mamy światła pozycyjne, światła mijania są z przodu

Cytat:
2009-01-26 17:59:53, Styko pisze:
Nie mieszajmy młodemu z tymi żarówkami bo się źle nauczy. W tylnych lampach mamy światła pozycyjne, światła mijania są z przodu

nauka, a wyręczanie kogoś to dwie różne sprawy...