| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Rospur Daewoo Espero Kraków | 2008-10-28 16:44:50 Witam mam taki problem jak dojeżdzam do świateł albo gdzieś się chcę zatrzymać to po wciśnięciu sprzegła autko mi gaśnie tylko na lpg a po drugie po wciśnięciu gazu do dechy autko się nie zbiera tak jak trzeba ma objaw tak zwanej dziury .Jak sprawdzić czy krokowy od gazu działa prawidłowo nadmienie że wymieniłem filtr gazu ,świece i przewody WN wraz z kopułką i poalcem ESPERO 1.5 16v |
Rospur Daewoo Espero Kraków | 2008-11-04 16:10:32 Jak dobrze ustawić taką instalację tą śrubą jest jakiś przepis |
croma1 (S) Gas Tuner FORD FOCUS C-MAX, SA ... jastrzębie zdrój | 2008-11-04 18:10:08 daj ok. 3 tys. obrotów i wkrecaj aż zacznie dlawić silnik. nastepnie odkrecaj powoli aż do uslyszenia wlasciwej pracy silnika
|
Rospur Daewoo Espero Kraków | 2008-11-11 16:19:05 Dzisiaj postanowiłem rozebrać krokowy po odkręceniu śrub okazało się że nie zabardzo da się go wcisnąć po prostu niechcę pracować na spreżynie a w dodatku to mi cała ta śrubka ze sprężyną wyleciała więc wywaliłem ten swożeń ze śrubka i sprężynką skręciłem krokowy i odpaliłem a tu lipa nadal nie trzyma obrotów dodam więcej jak pojeżdzę na benzynie to na gazie jest kicha obroty spadają starsznie go muli nadmienię tylko że na beni wszysko ok obroty stabilne i ładnie się wkręca dopiero odpięcie akumulatora i ponowne uruchomienie silnika pozwala na jazdę na gazie (z trudnościami) obroty w ok 800 i potrafi nieraz zgasnąć jak dojeżdzam na luzie.Mam pytanie czy krokowy bez środka nie powinien pracować normalnie czyli dawać cały czas taką samą ilość gazu ,czy tym wszystkim steruję sonda lambda a co ma sterować jak krokowy i tak nie działa ,czy jest możliwe że komp od gazu padł bo po resecie jest lepiej. |
omegolotC30NE Czerwin | 2008-11-11 18:08:07
Przyjacielu, przeczytałem Twój watek od początku i ....., hm, dam Ci dobrą radę: jedż do warsztatu na regulację i po kłopocie. Nie znasz elementarnych zasad działania silnika spalinowego i instalacji lpg.
Gdybyś udał się na regulację instalacjistalacji, być może było by taniej, uniknął byś wymiany sprawnych elementów. |
Rospur Daewoo Espero Kraków | 2008-11-11 22:02:40 a jakie elementy uznajesz za sprawne to co zostaję w ręcę
to jakaś kpina jak wszystko wypada chu..a jeżdzę na beni tu zasuwa spox przy tej cenie gazu i tak się nie opłaca |
Rospur Daewoo Espero Kraków | 2008-11-13 20:06:53 Zrobionę lewe powietrze do silnika winna rura od filtra (dziury) teraz śmiga aż miło dzięki za pomoc |