Zalewa silnik

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam, (pech mnie chyba nigdy nie opusci) a wiec chodzi o to ze gdy odpale silnik autko chodzi w miare rowno ale kopci jak ruski czolg, okazalo sie ze benzyna dostaje sie do oleju i ja spala, z pod korka smierdzi spalona benzyna, sprawdzilem kompresje jest dobra po 12, nie ma zadnych zygow na bagnecie ani korku, olej zostal wymieniony narazie nie zwieksza sie poziom na bagnecie ale i tak widac ze go zalewa benzyna i to strasznie, co moze byc tego przyczyna? koputer? elektryka? a moze listwa paliwowa na ktorej jest ten zaworek? pomozcie bo ja juz powoli opadam z sil... jezeli chodzi o ten zaworek to listwa paliwowa bedzie sprawdzana w poniedzialek, zobacze jakie jest cisnienie... ale moze byc jeszzce jakas inna opcja? silnk to RS2000....

up

A filtr powietrza sprawdzałeś?
Mam całkiem inny silnik, ale miałem podobny problem.
Wymieniłem filtr powietrza i problem zniknął.

powiem tak, zaskoczyles mnie tym bo wydawalo mi sie ze to nie ma nic z tym wspolnego, ale jak narazie nie mam filtra powietrza jest gola przepustnica mialem wlasnie stozek zakladac, czy to moze byc wina tego ze az tak go zalewa?? w takim razie zrobie na szybko jakas prowizorke (najtanszy stozek) moze to pomoze...